Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cristiano dribler mer enn Zlatan

Se stjernespillernes statistikk.

(Dagbladet.no): Zlatan Ibrahimovic (27), toppscorer for topplaget Inter i Italia. Cristiano Ronaldo (22), toppscorer for topplaget Manchester United i England. 

Antakelig er de verdens to heteste fotballspillere akkurat nå.

- De har både forskjeller og likheter. Ibrahimovic er ofte et oppspillspunkt, mens Ronaldo mest angriper rom. De opptrer også i forskjellige soner: Ronaldo er på kanten, mens Ibrahimovic mottar mer inne i midten, beskriver Champions League-kjenner Vidar Davidsen de to spillertypene.

- Det de har til felles, er blendende teknikk og ballkontroll. Ronaldo er raskere med ball i beina, mens Ibrahimovic nok er best på små flater, sier han til Dagbladet.no.

Noen nevneverdige forskjeller

Uten å ha ambisjoner om å fastslå hvem som er best - til det er spillertypene og ligaene for forskjellige - lar vi Optas statistikk tale for seg.

Og tallenes tale skiller ikke de to spillerne voldsomt, men på en del punkter er det nevneverdige differanser denne sesongen (se noen av dem i faktaboksen til høyre).

Hvis vi så skal forsøke oss på noen forsiktige konklusjoner, kan vi si at Ronaldo scorer mest og oftest, mens Ibrahimovic står bak flest målgivende pasninger.

Slår vi sammen direkte og indirekte målinvolveringer, ender de to på samme antall (17).

HØYTFLYVENDE: Cristiano Ronaldo er en spiller som skal utfordre rom langs kant. I tillegg har han en egen evne til å bli involvert foran mål. Foto: MATT DUNHAM/AP/SCANPIX
HØYTFLYVENDE: Cristiano Ronaldo er en spiller som skal utfordre rom langs kant. I tillegg har han en egen evne til å bli involvert foran mål. Foto: MATT DUNHAM/AP/SCANPIX Vis mer

- Vanskeligere vilkår for Zlatan

Varemerket for dem begge er teknikken og driblingene, men på dette punktet er Ronaldo både mer aktiv og effektiv.

- Dette overrasker meg egentlig ikke, sier Vidar Davidsen.

- Ronaldos jobb er nettopp å utfordre rom langs kanten. I Ibrahimovics posisjon er det oftere naturlig å søke kombinasjoner, fordi arbeidsvilkårene er trangere og vanskeligere, kommenterer Davidsen.

• Hva mener du: Hvem er verdens beste fotballspiller - og hvorfor?

image: Cristiano dribler mer enn Zlatan
ASSISTENTEN: Zlatan Ibrahimovic står bak flere målgivende pasninger enn Cristiano Ronaldo.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media