- Cristiano er milevis foran både Kaká og Messi

Mandag debuterte «verdens beste» for Real Madrid.

- VERDENS DESIDERT BESTE: Sir Alex Ferguson og Cristiano Ronaldo poserer med beviset på at sistnevnte var verdens beste fotballspiller i 2008. Ferguson mener hans tidligere elev fortsatt er milevis foran alle andre på planeten - inkludert Kaká og Lionel Messi.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ ANDREW YATES
- VERDENS DESIDERT BESTE: Sir Alex Ferguson og Cristiano Ronaldo poserer med beviset på at sistnevnte var verdens beste fotballspiller i 2008. Ferguson mener hans tidligere elev fortsatt er milevis foran alle andre på planeten - inkludert Kaká og Lionel Messi.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/ ANDREW YATESVis mer

(Dagbladet.no): 9000 heldiggriser som har fått billett til Tallaght Stadium i Dublin i kveld, blir vitne til en fotballhistorisk begivenhet når Real Madrid slipper løs et stjernegalleri som mangler sidestykke til treningskampen mot Shamrock Rovers.

I spissen for tidenes kjøpefest står sommerens mest omtalte portugiser, Cristiano Ronaldo.

24-åringen aksler den helhvite drakten for første gang med et gigantisk forventningspress hvilende på sine fortsatt unge skuldre.

Mannen som har fått mye av æren for Ronaldos fantastiske utvikling fra uslepen diamant til kanskje den mest komplette fotballspilleren i verden gjennom seks år i Manchester United, sir Alex Ferguson, demper ikke akkurat forventningene foran debuten.

- Cristiano er et enormt tap for oss. Jeg har ingenting annet enn rosende ord å komme med. Han er enkelt og greit den desidert beste spilleren i verden, sier Ferguson, ifølge Sky Sports.

- Han er bedre enn Kaká og bedre enn Messi. Han er rett og slett milevis foran dem alle, understreker United-sjefen.

Ferguson begrunner den noe bombastiske påstanden i alle aspektene ved Ronaldos spill.

- Måten han bidrar på som en offensiv trussel, er utrolig. Statistikkene hans er fantastiske: Skudd på mål, forsøk mot mål, offensive løp inn i 16-meteren, headinger. Alt sammen er der, noe som mangler sidestykke, sier Ferguson.

Avskriver City

Det er ikke bare Real Madrid som har skapt overskrifter med sin finanskrisefornektende pengebruk de siste ukene. Uniteds byrival Manchester City har hentet offensive spillere i et tempo som matcher gigantene i den spanske hovedstaden.

På tross av signeringer som Carlos Tevez, Emmanuel Adebayor og Roque Santa Cruz, er prosjektet på Manchesters østside, noe Ferguson har liten tiltro til på kort sikt.

- Manchester City stjeler alle baksidene (sportsseksjonene i britiske aviser) og det kommer til å fortsette resten av sesongen fordi det er mange som er interesserte i hva de har foretatt seg og mye spekulasjoner rundt hvordan det kommer til å fungere i praksis. Men jeg kan ikke se på Manchester City som våre hovedrivaler. Det er ingen tvil om at det er Liverpool og Chelsea som er våre hovedrivaler, sier Ferguson.

- Det kommer ikke til å bli enkelt for dem å vinne noe, selv med alle spillerne de har kjøpt. De har kjøpt mange høyt profilerte stjerner, men de har 10 spisser. Det er fryktelig mange. Jeg har ikke snakket med samtlige managere, men et par stykker spør seg «hvem i all verden skal de sette ut av laget?», utdyper skotten.

DEBUTERER I KVELD: Cristiano Ronaldo debuterer sannsynligvis for Real Madrid mot Shamrock Rovers i kveld.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/MIGUEL RIOPA
DEBUTERER I KVELD: Cristiano Ronaldo debuterer sannsynligvis for Real Madrid mot Shamrock Rovers i kveld.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/MIGUEL RIOPA Vis mer