NOK OM DET: José Mourinho var tilbake i presserommet i dag, og fortalte at han vil la bildene tale for seg etter ukas kamp mot Barcelona, og at Cristiano Ronaldo hviles i helga. Blant annet.Foto: SCANPIX/AFP/ DANI POZO
NOK OM DET: José Mourinho var tilbake i presserommet i dag, og fortalte at han vil la bildene tale for seg etter ukas kamp mot Barcelona, og at Cristiano Ronaldo hviles i helga. Blant annet.Foto: SCANPIX/AFP/ DANI POZOVis mer

- Cristiano er ute fordi vi har nok alternativer i angrep

Mourinho møtte pressen - Ronaldo ikke med til helga.

(Dagbladet): José Mourinho risikerer disiplinærstraff fra Uefa etter uttalelsene han kom med etter skandalekampen mellom Real Madrid og Barcelona onsdag kveld.

- Hvor kommer denne makten fra? Jeg forstår ikke hvorfor Barcelona har slik makt. Det skjedde for to år siden mot Chelsea, nesten mot Inter i fjor og mot Arsenal og oss i år. Kanskje er svaret at Unicef (draktreklamen) skal få mer publisitet? Kanskje har det med makten til (fotballpresident) José Angel Villar i UEFA å gjøre? sa Mourinho - blant annet.

I dag møtte Mourinho pressen igjen, men nektet å si noe mer om saken. Det vil si, nesten.

Bildene sier alt
- Jeg ønsker ikke å si mer om denne saken av en enkel grunn: Et bilde sier mer enn tusen ord. Nå er det så mange bilder på vei rundt i verden at jeg ikke trenger å si noe mer, sier portugiseren, og henviser til bildene Real Madrid mener frikjenner Pepe for det røde kortet han ble ilagt i Champions League-semifinalen.

- De som kritiserer mine ord, de kritiserer de bildene. De må mene bildene er photoshoppet, og at videoene er tuklet med. Det er ikke tilfelle. Jeg stilte et spørsmål, jeg anklaget ingen. Jeg spurte: «Hvorfor?» Kanskje vil jeg dø uten å få vite svaret, sier Mourinho, ifølge klubbens hjemmesider.

Mourinho åpnet pressekonferansen før morgendagens møte med Zaragoza med å gjøre det klart at han er enda mer motivert for å fortsette som Real Madrid-trener, og fastslo at han «er i veldig god form, helsen er perfekt, og jeg jobber som alltid».

- Drakta er hvit, og hvitt har en betydning, sier portugiseren.

Men det tok selvfølgelig ikke lang tid før spørsmålene dreiet mot Uefa-siktelsen og klagen fra Barcelona.

Ronaldo ute av troppen
Spørsmål ble det også om Cristiano Ronaldo, som kom med det som fort kan tolkes som kritikk mot Mourinhos taktikk etter 0-2-tapet for katalanerne.

- Om jeg liker å spille for et defensivt lag som Madrid? Nei, men jeg må tilpasse meg til hva treneren ønsker, svarte Ronaldo på spørsmål om hvordan han likte spillestilen.

UTE: - Han kan si hva han vil, sier Mourinho om Cristiano Ronaldos uttalelser etter 0-2-tapet for Barca.Foto: SCANPIX/AFP/DANI POZO
UTE: - Han kan si hva han vil, sier Mourinho om Cristiano Ronaldos uttalelser etter 0-2-tapet for Barca.Foto: SCANPIX/AFP/DANI POZO Vis mer

Nå er Ronaldo utelatt fra troppen mot Real Zaragoza, sammen med Xabi Alonso og Lassana Diarra.

- Lass og Xabi Alonso er utslitte etter å ha spilt altfor mye ti mot elleve mann. Vi har ikke mange midtbanespillere, og de trenger å være klare til tirsdag. Albiol trenger neppe å spille i morgen, fordi Pepe og Ramos begår kriminelle handlinger og er suspenderte (i Champions League, journ.anm.). Så de må spille i morgen, sier Mourinho.

- Cristiano er ikke med fordi vi har nok alternativer i angrep med Higuain, Benzema og Adebayor.

Sier José Mourinho, og kommenterer videre Ronaldos uttalelser etter kampen på denne måten:

- Han kan si hva han vil, det er hans mening. Det er ikke et problem for meg.

MER MOTIVERT: Mourinho sier også at han er mer motivert for å fortsette som Real-trener.Foto: SCANPIX/EPA/Chema Moya
MER MOTIVERT: Mourinho sier også at han er mer motivert for å fortsette som Real-trener.Foto: SCANPIX/EPA/Chema Moya Vis mer