TALENT: Cristiano Ronaldo Jr. (8) scoret hele fire mål i sin debutkamp for guttelaget til Juventus. Det er fire mål mer enn faren har gjort for samme klubb. Video: Twitter / @CRonaldoNews. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Følger i farens fotspor

Cristiano Jr (8) har scoret flere mål for Juventus enn pappa

Cristiano Jr (8) har scoret flere mål for Juventus enn faren. Cristiano Sr. håper sønnen følger i hans fotspor.

Cristiano Ronaldo har fått tre kamper i Juventus-drakta etter sjokkovergangen i sommer, men scoringene har uteblitt. Det er ingen tvil om at det knyttes store forventninger til portugiseren med 451 mål på 438 kamper for Real Madrid. Det er mer enn ett mål per kamp, det.

Men mens scoringen lar vente på seg for Ronaldo, har sønnen, Cristiano Ronaldo Jr (8) vist at han har arvet litt av pappas goalgetter-DNA. I en kamp for Juventus' G9-lag i helga, scoret han hele fire mål i en 5-1-seier mot Lucento.

I video fra kampen kan man se åtteåringen storme nedover venstrekanten, spille vegg med en lagkamerat, før han drar seg innover i banen og avslutter i mål. Ikke mye ulikt en rekke av farens nesten utallige mål. Han bruker selvfølgelig også drakt nummer 7 - akkurat som Cristiano Ronaldo.

- Kommer til å bli som meg

Ronaldo har tidligere fortalt at sønnen har arvet hans vinnerinstinkt. 33-åringen har ved flere anledninger vist fram sønnens fotballferdigheter via sosiale medier, og ønsker at han skal følge i hans fotspor ved å en dag bli fotballspiller.

- Han liker å konkurrere, akkurat som jeg gjorde da jeg var ung, og han liker ikke å tape. Han kommer til å bli som meg, det er jeg 100 prosent sikker på, forteller Ronaldo Sr til Goal.

Gutter som er sønner av store fotballspillere har ofte et medfødt press, da mange forventer at de skal bli like gode som faren. Ronaldo legger ikke skjul på at han ønsker at sønnen skal bli fotballspiller, men forsøker samtidig å dempe presset.

- Jeg håper at jeg med min erfaring kan lære ham noe om motivasjon og målscoring. Han kan bli akkurat det han har lyst til - jeg kommer til å støtte ham uansett. Men om han ønsker å bli fotballspiller, tror jeg han har det som trengs.

- Han har en god kropp, han er rask, han har ferdigheter, han kan skyte, men han er fortsatt ung og jeg skal ikke legge noe press på ham. Men det er selvfølgelig min drøm at han skal bli fotballspiller, legger 33-åringen til.

Norske tilfeller

Fotballhistorien er full av sønner som følger i sine fedres fotspor. Her hjemme er Erling Braut Haaland et av de mer nylige eksemplene på akkurat dette.

Han er sønn av tidligere Manchester City-spiller Alf-Inge Håland, og har tatt Eliteserien med storm denne sesongen. 18-åringen står med ni mål på 19 kamper i serien, og ble kjøpt av Red Bull Salzburg tidligere i sommer. Haaland skal imidlertid fullføre sesongen i Molde.

Andre norske eksempler på det samme er Odd Iversen/Steffen Iversen, Gøran Sørloth/Alexander Sørloth og Hans Erik Ødegaard/Martin Ødegaard. Lista er lang, og her er noen eksempler fra den internasjonale fotballverdenen.

Schmeichel

I sommer fikk Peter Schmeichel se sønnen Kasper stå i mål i et fotball-VM - akkurat som han selv gjorde for 20 år siden. Peter hadde en stor karriere i Manchester United og Premier League, og sønnen har fulgt etter til samme til samme liga i sin profesjonelle karriere. Kasper skrev nylig under en langtidskontrakt med Leicester.

I VM måtte til slutt Kasper og Danmark gi tapt for Kroatia, men Peter hyllet sønnen og laget etter tapet.

- Jeg er tom for ord. Jeg kunne ikke vært mer stolt av landet mitt, sønnen min, lagkameratene hans, støtteapparatet og vår fantastiske landslagssjef Åge Hareide. Når vi har fått tørket alle tårene, vil vi se hvor godt vi gjorde det, skrev pappa Schmeichel på Twitter.

Store sko å fylle

Johan Cruyff er en av fotballhistoriens aller største navn. Nederlenderen regnes som en av tidenes beste spillere og også som trener nådde han toppen, hvor han blant annet vant fire ligagull og et Champions League-trofé. Cruyff regnes for å ha revolusjonert fotballen med sine innovative ideer.

Sønnen, Jordi, klarte aldri å nå farens nivå, men hadde en god karriere hvor han blant annet var innom Barcelona og Manchester United. Etter at han la støvlene på hylla har han gjort som faren og blitt trener. Også her er det vanskelig å fylle farens enorme sko.

Et annet nederlandsk tilfelle av en sønn som følger etter faren, er Patrick og Justin Kluivert. Patrick hadde en stor karriere i blant annet Ajax, Barcelona, og på det nederlandske landslaget. Justin (19) er helt i starten av sin fotballreise, men har allerede gjort seg bemerket.

I sommer forlot han Ajax til fordel for Roma - mot farens vilje.

- Jeg rådet ham til at det kanskje er bedre å bli et år til i Ajax og bli en viktig spiller der. Han er 19 år gammel og ung, men må ta sine egne valg. Som far må jeg stå bak de avgjørelsene han tar, sa Patrick før overgangen gikk i boks.