Cristiano Ronaldo betaler for Cristiano Ronaldo-museum

Skal hylle egen karriere på Madeira.

(Dagbladet): At Cristiano Ronaldo er en fantastisk fotballspiller er det liten tvil om. Det beviste han seinest i går, da han nærmest på egenhånd senket Sverige på Friends Arena med et fantastisk hat-trick, og til og med fikk applaus av Zlatan.

At portugiseren også innehar en god dose selvtillit er et velkjent faktum. Det kommer til syne når han nå skal finansiere et museum for å hylle sin egen fotballkarriere.

Stolt mor Ifølge den portugisiske avisa Diário de Notícias, skal museet være en slags gave fra Ronaldo til Madeira, hvor han kommer fra. Planene har blitt utarbeidet i all hemmelighet, men avisa har snakket med en kilde nær familien, som ønsker å være anonym.

- Initiativet kom fra Ronaldo og moren hans, og det er Ronaldo selv som skal dekke alle kostnadene med museet. Moren hans, Dolores Santos, er veldig stolt. Når museet blir en realitet, vil hele familien være stolte av å kunne vise fram alt han har oppnåd, sier kilden.

Turistattraksjon Museet skal bygges i byen Funchal på Madeira, hvor superstjerna ble født. Blant tingene som ventes å bli utstilt er vinnermedaljer fra Premier League, Champions League og La Liga, i tillegg til individuelle utmerkelser som Gullballen fra 2008. Trolig er det også holdt av plass til Gullballen 2013, som Ronaldo er blant favorittene til å vinne.

- Dette er et viktig prosjekt for regionen, fordi det vil sørge for at turister fra hele verden ønsker å komme hit til oss. Hvem vil vel ikke se Gullballen, Gullstøvelen og alle de andre troféene, draktene og suvenirene han har sikret seg gjennom en lang karriere, sier kilden til Diário de Notícias.

Dørene kan åpne så tidlig som i starten av neste år, melder blant andre Mirror og The Independent.