GOD TONE: Cristiano Ronaldo og Lionel Messi hilser på hverandre før FIFA-prisutdelingen The Best. Foto: AFP PHOTO / Ben STANSALL
GOD TONE: Cristiano Ronaldo og Lionel Messi hilser på hverandre før FIFA-prisutdelingen The Best. Foto: AFP PHOTO / Ben STANSALLVis mer

Cristiano Ronaldo årets spiller i verden

Cristiano Ronaldo ble kåret til årets spiller på stjernespekket FIFA-galla

Portugiseren tok hjem den gjeveste prisen.

(Dagbladet): Det manglet ikke på stjernenavn da FIFA avholdt sin galla i London mandag kveld. Fra gamle fotballegender som Diego Maradona til de største stjernenavnene i dag i Neymar, Messi og Ronaldo var tilstede på arrangementet.

Programleder for arrangementet var filmstjerne Idris Elba, men han ble stilt i skyggen da prisutdelerne til årets fotballspiller kom på scenen. Ronaldo, fenomenet fra Brasil, og Diego Maradona, stjal showet da de presenterte prisen.

Ikke overraskende gikk prisen til Cristiano Ronaldo. Han var favoritt til å vinne turneringen etter to mål i forrige sesongs Champions League-finale og serie- og CL-tittel for Real Madrid.

- Tusen takk til alle som har stemt til meg, det er en ære å være her med Neymar og Lionel Messi. Tusen takk for støtten fra alle mine fans, jeg er så glad for denne prisen, nå har jeg vunnet denne prisen to år på rad og det er fantastisk å være her med disse to fantastiske spillerne, sa Ronaldo og så over på Maradona og Ronaldo.

Portugiseren har nå vunnet Gullballen tre av de fire siste årene, i tillegg til FIFAs kåring de to gangene kåringen har blitt avholdt.

Naturlig nok var de tre nominerte til årets spiller også å finne på FIFPRO World XI, årets lag i verden. Fem av spillerne på laget var fra Real Madrid. Faktisk var de uttatte å finne på enten Real Madrid, Barcelona eller Juventus forrige sesong.

Her er årets lag: Gianluigi Buffon; Dani Alves, Sergio Ramos, Leonardo Bonucci, Marcelo; Luka Modric, Toni Kroos, Andrés Iniesta; Lionel Messi, Neymar, Cristiano Ronaldo

Vant beste mål

Ni priser ble totalt delt ut på prisutdelingen på London Palladium i kveld.

Den aller første prisen gikk til Olivier Giroud som fotballfansen verden over stemte frem til årets mål for hælsparket han scoret mot Crystal Palace i Premier League i januar.

Prisen for årets trener gikk ikke overraskende til Zinedine Zidane etter å ha ledet Real Madrid til sin andre strake Champions League-seier og ligatittel i Spania.

Gianluigi Buffon stakk av med prisen for beste keeper etter å ha ført Juventus til nok en Serie A-tittel og finalen av Champions League. Buffon spiller sin siste sesong før han legger opp etter VM neste sommer.

- Det er en stor ære for en på min alder å motta denne prisen. Jeg vil takke klubben min, treneren og lagkameratene mine, fordi de hjalp meg å gjøre dette mulig. Nå ønsker å avslutte fotballkarrieren min med en fantastisk seier med Juventus og Italia om det er mulig, sa Buffon etter å ha mottatt prisen.

På forhånd av prisutdelingen fikk FIFA kritikk for å ha nominert atten år gamle Deyna Castellos fra Venezuela. 18-åringen spiller collegefotball i USA og har ikke spilt en profesjonell kamp sin karriere. Det har fått flere innen kvinnefotballen til å reagere.

Det var nederlandske Lieke Martens som vant prisen etter at Nederland vant sommerens EM på hjemmebane.