110 er i BOKS: Cristiano Ronaldo har flyttet scoringsrekorden i Champions League til en ny all time high. Det kommer til å blir mange flere slike bilder i årene som kommer. Foto: Action Images via Reuters/Andrew Couldridge
110 er i BOKS: Cristiano Ronaldo har flyttet scoringsrekorden i Champions League til en ny all time high. Det kommer til å blir mange flere slike bilder i årene som kommer. Foto: Action Images via Reuters/Andrew CouldridgeVis mer

Real Madrid - Tottenham:

Cristiano Ronaldo gir seg ikke før han har scoret 150 mål i Champions League. Minst

Cristiano Ronaldos 12. straffemål i Champions League flyttet rekorden til 110. Han er ikke i nærheten av å være mett.

Real Madrid-Tottenham 1-1(1–1)

TO MEGET GODE keepere – Hugo Lloris for Tottenham og Keylor Navas for Real Madrid – holdt resultatet til deling på Santiago Bernabéu. Etter Dortmunds 1–1 mot Apoel lever begge lagene godt med det. Men jeg tror nok spesielt Harry Kane og Christian Eriksen, som hadde hver sin store mulighet utover i andre omgang, lurer på hvorfor Navas var nødt til å ha lange fingre da han reddet to ganger på rappen.

Cristiano Ronaldo, som spesielt en gang var en kjemperedning unna 111, er mer vant til det.

SCORER HAN MÅL skriver vi ny rekord. Og det gjorde han, selvfølgelig. Cristiano Ronaldo og Champions League er litt som børsen de siste åra – all time high hele tida. Og fordi Harry Kanes 1–0 går inn i historien som et selvmål (Varane) har Tottenham-spissen fått besøk av CR7 på toppen av scoringslista for 2017/2018.

Sammenliknet med forrige sesong er verdens beste målscorer allerede tre foran skjema.

OM HAN IKKE scorer mål, og det skjer jo det og, trekker vi på skuldrene og venter på neste kamp. Selv Real Madrids målmaskin må få lov til å være menneskelig. For det er ikke mulig å kritisere Cristiano Ronaldo for noe som helst når det kommer til Champions League, han kan ha så mange dårlige kvelder han bare vil.

Slik han var litt plaget med forrige sesong, da han bare scoret to mål i gruppespillet.

Før han scoret ti i play off – inkludert to hat trick (kvartfinalen mot Bayern München og semifinalen mot Atlético Madrid) – og vant toppscorertittelen med de to finalescoringene, ett mål foran erkerivalen Lionel Messi.

DA CRISTIANO RONALDO passerte Rauls uslåelige rekord – 71 mål på 142 kamper – skrev jeg at han sannsynligvis kom til å passere 120 scoringer i Champions League før det er over. Det var et konservativt estimat. 120 mål i verdens mest prestisjetunge klubbturnering kan Cristiano Ronaldo fort ha levert når vi kommer til våren 2018. For står du med fem mål på tre kamper for sesongen, og 109 på 143 kamper totalt (det første målet i kamp 27. for Manchester United), er du ikke engang glupsk om du peiler deg inn på 15 scoringer på veien til enda en finale.

Du er bare Cristiano Ronaldo.

MANGE SNAKKER OM appetitten hans og det er selvfølgelig en av de psykiske ferdighetene/styrkene som spisser målmaskinen fra Portugal. Det ekstreme fokuset. Cristiano Ronaldo er i alle sammenhenger et mentalt monster. Han gir ikke opp, han blir ikke mett – han bare fortsetter, fortsetter og fortsetter. Og derfor ble han irritert på seg selv da han headet ballen i stanga etter fire minutter og ekstra irritert på Karim Benzema som satt returen utenfor åpent mål.

Det hevdes Cristiano Ronaldo er en ekstrem egoist, hvilket selvfølgelig stemmer.

Men han setter ikke seg selv foran laget.

AT LIONEL MESSI er unikum nummer to i denne helt ekstreme epoken på planeten Volleywood skjerper selvfølgelig konkurransen. Og Cristiano Ronaldo. Akkurat nå har han et brukbart forsprang på den lille trollmannen fra Barcelona (96 mål på 117 kamper). Snittet derimot – 0,82 mot 0,77 – det ligger hos Messi. Men det er ikke desimalene som gjelder i kappløpet mellom de to fineste, flotteste og beste målscorerne og fotballspillerne verden noen gang har sett.

Det er totalen.

REAL MADRID OG Tottenham går videre fra denne gruppa. Det er bra. Tottenham har spilt på seg såpass med selvtillit de siste sesongene at de kan bli turneringas store overraskelse. Tar du poeng på verdens kanskje tøffeste bortebane kan du ta poeng over alt. Og Champions League trenger Tottenham, spillere som Kane, Eriksen, Lloris med flere hører hjemme i sluttspillet.

Tottenham, som er blitt mer enn et hodeløst offensivt lag, de forsvarer seg også, med hele laget, kan nå langt når vi kommer til våren 2018.