UENIGE: Cristiano Ronaldo var ikke enig i det andre gule kortet. Etterpå dyttet han dommmeren. Nå straffes han knallhardt. Foto: REUTERS/Juan Medina/NTB Scanpix
UENIGE: Cristiano Ronaldo var ikke enig i det andre gule kortet. Etterpå dyttet han dommmeren. Nå straffes han knallhardt. Foto: REUTERS/Juan Medina/NTB ScanpixVis mer

Ronaldo utestengt

Cristiano Ronaldo i trøbbel: Utestengt i fem kamper

Hard straff for dommerdytten.

(FourFourTwo): SISTE: Cristiano Ronaldo har fått fem kampers utestengelse som følge av at han dyttet dommeren da han ble utvist mot Barcelona i går. Én kamp er for det røde kortet, og fire kamper for selve dytten, skriver spanske Marca.

Nå mister han følgende kamper: Barcelona (supercupen) - Deportivo La Coruna (b) - Valencia (h) - Levante (h) og Real Sociedad (b).

Det er ikke kjent om Real Madrid vil anke straffen.

Tvilsomt kort

Ronaldo pådro seg to gule kort på to minutter i gårsdagens Supercopa de España mot rivalen Barcelona.

Først fikk han det gule for å ta av seg drakta etter å ha gitt Real Madrid ledelsen 2-1, før han fikk marsjordre etter å ha forsøkt å filme seg til straffespark. Det siste var av den svært tvilsomme sorten.

Real Madrid varslet at de ville anke det røde kortet.

- Vi spilte en god kamp, men utvisningen til Ronaldo plager meg. Kanskje var det ikke straffe, men det gule kortet var litt vel mye. Vi kan ikke endre på det nå, men vi vil forsøke å sørge for at han spiller onsdag, sa Real Madrid-trener Zinédine Zidane ifølge NTB.

- Vi skal prøve å anke. Episoden bør analyseres litt mer. Jeg mener han ble tatt ut av balanse. Han filmet ikke på noe som helst tidspunkt, sier Sergio Ramos.

Men det største problemet for Ronaldo er ikke at han mister returoppgjøret, for etter at han fikk det andre gule kortet, ga han dommeren en liten dytt. Noe som også ble notert i dommerrapporten etter kampen.

«Da det røde kortet ble vist, dyttet spilleren meg lett som et tegn på at han var uenig», står det i dommerrapporten til Ricardo de Burgos, ifølge Marca.

Fem kamper

Det ble spekulert i at straffen kunne bli knallhard. Flere medier meldte at portugiseren i verste fall ville få hele 12 kampers karantene. Spanske Marca viser til den spanske regelboka.

«Cristiano Ronaldo kan få fra fire til 12 kampers karantene for å dytte dommeren», skriver spanske Marca.

I april fikk Las Palmas-spiller Marko Livaja fem kampers utestengelse for en liknende episode. Én kamp for det røde kortet, og fire kamper tillegg for en dytt på dommeren.

Det samme fikk altså Cristiano Ronaldo.