Cristiano Ronaldo kan legge opp neste år

En av tidenes beste fotballspillere, Cristiano Ronaldo, vet ikke når han skal gi seg på toppnivå. Men det kan skje allerede neste år.

STARTEN PÅ SLUTTEN: Cristiano Ronaldo har hintet om at det kan være på tide å gi seg snart. Foto: AFP.
STARTEN PÅ SLUTTEN: Cristiano Ronaldo har hintet om at det kan være på tide å gi seg snart. Foto: AFP.Vis mer

Samtidig sier han at han også kan spille til han er 40 eller 41, i et intervju med TVI, som har blitt gjengitt av Goal.

- Jeg tenker ikke så mye på det å legge opp, sier 34-åringen.

- Kanskje legger jeg opp neste år. Jeg vet ikke. Jeg sier alltid at man må nyte hvert øyeblikk. Jeg må fortsette å nyte det.

Svært dekorert

Uttalelsene kommer nok overraskende på for mange, spesielt ettersom alderen på ingen måte har hindret Ronaldo fra å levere varene. Hans første sesong med Juventus endte med seriegull 28 mål på 43 kamper i alle turneringer.

Portugiseren, som startet karrieren som kantspiller for så å bli omskolert til spiss, har med årene blitt en svært dekorert spiller. Han har vunnet Champions League hele fem ganger (fire med Real Madrid, én med Manchester United), og i tillegg har vant han Premier League tre ganger og La Liga to ganger, i tillegg til den nevnte Serie A-tittelen.

Han har også en rekke ulike cuptitler og personlige meritter.

Portugiseren har også vunnet EM med Portugal, Nations League og på et personlig plan, vunnet Ballon d'Or fem ganger - like mange som Barcelonas Lionel Messi.

Lørdag tar han fatt på nok en sesong, når Juventus serieåpner borte mot Parma, men det har ikke bare vært positiv omtale av superstjernen den siste tiden, etter at han stilte opp i denne reklamen:

SKAPER BUZZ: Cristiano Ronaldos opptreden i denne reklamefilmen har ikke gått under radaren. Video: Shopee. Reporter: Geir Jone Karlsen. Vis mer

Portugals beste

- Er det noen fotballspillere som har tatt flere rekorder enn meg?, spurte han retorisk i intervjuet med TVI, før han svarte:

- Jeg tror ikke det er noen fotballspillere som holder flere rekorder enn meg.

I 2015 ble han av det portugisiske fotballforbundet kåret til tidenes beste portugisiske spiller, og er både mannen med flest kamper for Portugals landslag og flest scoringer.

Da han forlot Manchester United til fordel for Real Madrid sommeren 2009, gjorde Los Blancos ham til tidenes dyreste fotballspiller, og innsatsen hans i Spania gjorde at han tidligere i sommer fikk en plass i avisa MARCAs «Hall of Fame».

Ronaldo, den mest populære Instagram-kontoen blant idrettsutøvere med sine 180 millioner følgere, har nok av ting på gang, dersom han skulle velge å legge skoene på hylla.

Forbes har to ganger tidligere rangert ham som verdens best betalte fotballspiller. Det er han nok ikke nå lenger, men han har nok til salt til maten en god stund til. Han har også sitt eget hotell og museum i Madeira, og han åpnet tidligere i 2019 en klinikk som spesialiserer seg på hårtransplantasjon i Madrid.

Han har også sitt eget klesmerke.

Livet har ikke bare vært en dans på roser, dog. Ronaldo, som er sammen med modellen Georgina Rodriguez og er far til fire, har det siste året vært under etterforskning for voldtekt, etter at en sak fra 2009 blusset opp igjen.