Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cristiano Ronaldo rørt til tårer. Dytter Lionel Messi ned fra fotballtronen

- Dette er et vanvittig følelsesladd øyeblikk.

TILBAKE PÅ TOPPEN: Etter at Lionel Messi har innehatt den internasjonale fotballtronen de siste fire årene, ble han omsider detronisert av Cristiano Ronaldo i kveld. Portugiseren tok tilbake tittelen han sist vant i 2008. Det var en veldig rørt Ronaldo som tok imot prisen fra Pele. Foto: EPA/WALTER BIERIAFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
TILBAKE PÅ TOPPEN: Etter at Lionel Messi har innehatt den internasjonale fotballtronen de siste fire årene, ble han omsider detronisert av Cristiano Ronaldo i kveld. Portugiseren tok tilbake tittelen han sist vant i 2008. Det var en veldig rørt Ronaldo som tok imot prisen fra Pele. Foto: EPA/WALTER BIERIAFP PHOTO / FABRICE COFFRINI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter at Lionel Messi har innehatt den internasjonale fotballtronen de siste fire årene, ble han omsider detronisert av Cristiano Ronaldo i kveld.

Portugiseren tok tilbake Ballon d'Or, eller tittelen som verdens beste fotballspiller, fra argentineren - en tittel han selv hadde tilbake i 2008.

- Først og fremst vil jeg takke lagkameratene mine på både klubb- og landslag. Uten deres harde arbeid hadde aldri dette vært mulig. Jeg er veldig glad, det er vanskelig å vinne denne prisen, sier superstjernen som tok imot prisen sammen med sin sønn på scenen.

MÅTTE VIKE: Messi strakk med andre ord ikke helt opp i 2013, kanskje mye på grunn av en skadeplaget høst. Det gjorde heller ikke Franck Ribery som var med på å vinne en historisk trippel med Bayern Munchen. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
MÅTTE VIKE: Messi strakk med andre ord ikke helt opp i 2013, kanskje mye på grunn av en skadeplaget høst. Det gjorde heller ikke Franck Ribery som var med på å vinne en historisk trippel med Bayern Munchen. Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN Vis mer

- Jeg vil også takke alle som har vært involvert på et personlig nivå. Jeg må takke min kone, mine venner og min sønn. Dette er et vanvittig følelsesladd øyeblikk. Alt jeg kan si er takk til alle som har vært involvert.

Dermed kan Rio Ferdinand beholde klærne på etter at han tidligere i dag sverget dyrt og hellig på at han skulle løpe naken ned gata dersom Ronaldo ikke vant utmerkelsen.

69 mål Messi strakk med andre ord ikke helt opp i 2013, kanskje mye på grunn av en skadeplaget høst. Det gjorde heller ikke Franck Ribery som var med på å vinne en historisk trippel med Bayern Munchen.

Ronaldo har hatt et meget sterkt år, både for Real Madrid og med det portugisiske flagget på brystet, men vant ingen trofeer.

EM-HELTINNE: Angerer, som til daglig spiller i Brisbane Roar i Australia, var sterkt delaktig da de tyske jentene i sommer vant EM-gull i Sverige på bekostning av Norge i finalen. Foto: EPA/STEFFEN SCHMIDT
EM-HELTINNE: Angerer, som til daglig spiller i Brisbane Roar i Australia, var sterkt delaktig da de tyske jentene i sommer vant EM-gull i Sverige på bekostning av Norge i finalen. Foto: EPA/STEFFEN SCHMIDT Vis mer

28-åringen noterte seg for imponerende 69 mål på 59 kamper eller 1,25 mål pr 90 minutter, og 2014 har eller ikke startet så aller verst.

12 år etter at han startet sin profesjonelle karriere i Sporting, satte han sitt 400. mål mot Celta Vigo for en drøy uke siden. 259 av disse har han scoret med høyrefoten, mens 99 av dem av har kommet fra frispark eller straffespark.

To strafferedninger ga pris Blant kvinnene var Nadine Angerer fra Tyskland, brasilianske Marta og Abby Wambach fra USA de nominerte, og det var til slutt den tyske landslagsmålvakten som stakk av med prisen.

Angerer, som til daglig spiller i Brisbane Roar i Australia, var sterkt delaktig da de tyske jentene i sommer vant EM-gull i Sverige på bekostning av Norge i finalen.

Hun reddet to straffer fra Solveig Gulbrandsen og Trine Rønning, og ble naturlig nok kåret til finalens beste spiller.

- Jeg overrasket og stolt. Jeg har stor respekt for de to andre nominerte, og dette er en stor ære. Jeg vil takke landslaget for et fantastisk år, sier hun.

Tidligere i kveld har det blitt delt ut en rekke priser, blant annet for årets beste trener, årets beste lag og den vakreste scoringen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!