Crosbys poengfest i natt

Fem assist.

Stortalentet Sidney Crosby hadde en stor kveld på isen da Pittsburgh knuste Philadelphia 8-4. 19-åringen scoret ett mål og noterte seg for hele fem assist.

Dermed satte Crosby ny personlig rekord i NHL-sammenheng. Tidligere hadde han bare maktet fire målpoeng i en og samme kamp. Onsdag ble det hele seks.

Samtidig overtok Crosby ledelsen i poengligaen med 47 poeng (15 mål, 32 assist), tre mer enn New York Rangers-kaptein Jaromir Jagr.

- En del av min jobb er å gå mye med pucken. Det er opp til lagkameratene mine å avslutte, og de andre gutta gjorde jobben i kveld, sa Crosby beskjedent.

- Dere så en spesiell kamp av en spesiell spiller. Det var helt utrolig. Sid er et fenomen, sa Pittsburgh-trener Michel Therrien.

Finske Teemu Selänne scoret begge Anaheims mål i 2-1-seieren borte mot Atlanta. Ducks har hanket inn hele 26 poeng på 15 bortekamper. Det er ny NHL-rekord.

Detroit Red Wings hadde den gamle med 25 poeng på 15 kamper i 1951/52-sesongen. Onsdagens seier var den sjuende borteseieren på rad for Anaheim, hvilket er ny klubbrekord.

(NTB)

PERSONLIG REKORD: Sidney Crosby (midten) fikk mye oppmerksomhet i natt.