Crouch advarer og Benitez forklarer

Derfor må Torres sitte på benken.

(Dagbladet.no) Fernando Torres scoret hattrick mot Reading i ligacupen på tirsdag, og er Liverpools toppscorer med seks fulltreffere på ni kamper.

Men manager Rafael Benitez sa etter kampen at han ikke kan love spanjolen en plass i startelleveren mot Wigan til helga.

Nå sier også Peter Crouch at spisskollegaen ikke må ha for store forventninger.

- Manageren har gjort det klart at selv om du scorer tre mål i en kamp, så kan det hende han bruker andre spisser i den neste kampen hvis han mener de passer best til det oppgjøret, sier Crouch til Liverpool Echo.

- Jobber hardt

Og Crouch vet veldig godt hva han snakker om. Han har selv kjent rotasjonspolitikken til Benitez på kroppen, og vet at det eneste som er sikkert er at ingenting er sikkert.

- Det er sånn han jobber, og jeg er sikker på at han kommer til å fortsette - for han statistikken hans er jo ikke så verst, sier Crouch.

Torres har vært på banen i ni kamper denne sesongen, men har bare spilt fem fra start. Crouch har spilt fem kamper, tre fra start.

MÅLKÅT: Fernando Torres puttet tre mot Reading på tirsdag, og han håper selv bare det var startet på mange, mange scoringer i Liverpool-trøya. Foto: AP
MÅLKÅT: Fernando Torres puttet tre mot Reading på tirsdag, og han håper selv bare det var startet på mange, mange scoringer i Liverpool-trøya. Foto: AP Vis mer

Selv om de konkurrerer om spilletid, har ikke Crouch problemer med å rose Torres opp i skyene.

- Greia med Fernando er at ikke bare er han en klassespiller, men han jobber hardt for laget også. Og det verdsetter manageren høyt. Scoringene mot Reading var fantastiske og han har også bevist at han takler den fysiske delen av Premier League, sier Crouch.

- Trenger ikke Torres nå

Rafael Benitez har blitt konfrontert med rotasjonspolitikken sin mange ganger. Han har fire toppspisser, og det er ikke lett å holde alle fornøyd hele tida. Spanjolen valgte å starte med Torres på benken i de målløse kampene mot Birmingham og Portsmouth.

- Jeg trenger ikke Torres mot Birmingham når jeg har Dirk Kuyt, Andrej Voronin og Peter Crouch. Jeg trenger farta til Torres i den siste kampen av sesongen - en Champions League-finale eller en seriefinale, sier Benitez ifølge BBC.

- Det er slike avgjørelser en manager må ta.

Benitez sier det er mange ting som spiller inn, når han bestemmer seg for hvem han skal bruke på topp. Ikke bare hvem som er motstanderen. Manageren tenker også mange måneder fram i tid.

- Når du spiller for trofeer må du analysere alt, og si «Jeg trenger Torres i form de 10-15 siste kampene». Du kan spille 20, 25 og 30 kamper på rad. Problemene kommer mot slutten av sesongen, etter 30-40 kamper. Det er da du må ha friske bein.

Crouch advarer og Benitez forklarer

Sammenliknes med Rush

Liverpool-kaptein Steven Gerrard sammenlikner nå Torres med Anfield-legenden Ian Rush.

- Han minner meg litt om Rush. Jeg vet at Ian Rush var en stor spiss og jeg har ikke lyst til å legge for mye press på Fernando når det gjelder å score mål, sier Gerrard til Liverpool Daily Post.

Også Gerrard trekker fram arbeidsmoralen til Torres.

- Rushy fikk også mye ros for at han jobbet så hardt for laget og aldri ga forsvarsspillerne tid med ballen. Torres er lik på mange måter, sier Gerrard.

Tøffere spillestil

Spanjolen sliter foreløpig med engelsken, men skriver på sin hjemmeside at han håper scoringsformen bare er starten på noe stort.

- Jeg er veldig fornøyd og håper jeg vil score mange mål framover. Målet mitt er å hjelpe laget til å gjøre det bra i alle turneringer. Det som skjedde mot Reading var veldig spesielt for meg, men det var en lagseier og det viktigste er at vi kom oss videre til neste runde, skriver han.

Til nyhetsbyrået EFE sier han at den engelske fotballen er raskere og tøffere enn spansk fotball, og at det er noe han vil bruke tid på å vende seg til.

- Jeg er overrasket over hvor mange ting dommerne tillater, men det er bra for sporten, for da blir det færre frispark og pauser i kampen, sier han.

FLYR HØYT: Fernando Torres er ikke så stødig i engelsk ennå. På banen går det derimot strålende.
ADVARER: Peter Crouch karakteriserer Torres som en klassespiller, men sier det ikke er nok - for Rafael Benitez kommer til å fortsette å rotere.
ROSER TORRES: Steven Gerrard tror Torres kommer til å bli stor i England.
SOM RUSH? Liverpool-kaptein mener Torres likner Ian Rush.