Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Crouch avgjorde for Liverpool

CL-scoring nummer tre ordnet tre poeng.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet.no) Bordeaux – Liverpool 0-1

Liverpool hadde håp om minst uavgjort i Bordeaux i kveld, for å beholde grepet om førsteplassen i gruppe C.

To-metersmannen Peter Crouch hadde imidlertid større planer, og ble igjen den store helten for de røde i Europa, da han avgjorde kampen med et knallhardt hodestøt etter 58 minutter.

- Det er viktig å holde nullen og vinne borte. Vi trengte denne seieren for vår egen selvtillit, sa en fornøyd Rafa Benitez etter kampen, ifølge sportinglife.com.

Ettersom PSV slo Galatasaray 2-1 i Istanbul, ble seieren ekstra viktig for Benitez’ mannskap. Med syv poeng topper Liverpool fortsatt gruppe C, og skal rote mye for å miste avansement til sluttspillet.

Slet fra start

De røde manglet både Momo Sissoko og kaptein Gerrard i startoppstillingen, og innledet med Boudewijn Zenden sentralt og Mark Gonzalez til venstre på midten.

Bordeaux hadde ballen mest i 1.omgang, og Liverpools nykomponerte midtbane slet med å henge med. Hjemmelaget skapte også kampens første store sjanse, da Johan Micoud headet et nydelig innlegg fra den gode brasilianeren Wendel centimetere utenfor etter 25 minutter.

RAGER HØYT I EUROPA: Peter Crouch stanger inn sitt tredje mål i årets Mesterliga, og sender Liverpool til topps i gruppe C. Foto: Reuters/Scanpix
RAGER HØYT I EUROPA: Peter Crouch stanger inn sitt tredje mål i årets Mesterliga, og sender Liverpool til topps i gruppe C. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Liverpool kom imidlertid bedre med etter hvert, og skapte flere store sjanser mot slutten av omgangen. Peter Crouch misbrukte den største ti minutter før pause, da Bellamy utnyttet Bordeaux-forsvarets mislykkede offside-felle, og satte opp den lange spissen helt alene på bakre stolpe.

En totalt upresset Crouch så like overrasket ut som hjemmelagets forsvar, og satte ballen en meter utenfor stolpen.

Dermed gikk lagene målløse til hvilen.

Effektive Liverpool

2.omgang startet som den første, Bordeaux hadde ballen mest uten å skape de helt store sjansene.

I stedet endte det uforløste hjemme-presset som de ofte gjør, med et jublende bortelag. En ny Bellamy-corner fant Crouch inne i straffefeltet, og denne gangen gjorde spissen ingen feil. Høyest i feltet stupte landslagsmannen inn sitt tredje mål i årets Champions League, og sendte de røde i ledelsen.

Peter Crouch, som hadde brent flere sjanser før scoringen endelig kom, var lettet etter kampen.

- Vi skulle ha ledet minst 1-0 til pause, så når sjansen kom til meg i 2.omgang var jeg heldigvis i stand til å utnytte den, sa spissen.

- Det var viktig å sikre den første borteseiren for sesongen.

Bordeaux presset gjestene tilbake på banen mot slutten av kampen, men maktet aldri å true Reina. Hjemmelaget forsøkte seg også med lette fall i Liverpools straffefelt, men en god Tom Henning Øvrebø i sort lot seg ikke lure.

Dermed endte det med Crouch-jubel og Liverpool-seier i Frankrike, og fortsatt britisk ledelse i gruppe C.

Med god selvtillit etter dagens seier ser Liverpool frem mot storkampen mot Manchester United førstkommende søndag. Men til tross for gode prestasjoner i storspillernes fravær ønsker man alle velkommen tilbake:

- Det er viktig å gå til United-kampen med fornyet selvtillit. Og det er viktig å få Steven Gerrard frisk til helgen, avsluttet Benitez.

KAPTEIN: Jamie Carragher ledet Liverpool til seier i Gerrards fravær. Her i duell med Lilian Laslandes.