SCORET IGJEN: Peter Crouch har scoret 14 mål på de siste 15 kampene han har startet i Champions League for Liverpool og Tottenham (kvalik inkludert). Foto: AP
SCORET IGJEN: Peter Crouch har scoret 14 mål på de siste 15 kampene han har startet i Champions League for Liverpool og Tottenham (kvalik inkludert). Foto: APVis mer

Crouch-miss for åpent mål rett før slutt

Spurs mistet tomålsledelsen mot Bremen.

|||(Dagbladet): Werder Bremen - Tottenham 2-2.

Londonerne var det første britiske laget som gikk til topps i Europa, da de vant cupvinnercupen i 1963, men først nå fikk Spurs sjansen i Champions League.

De har en semifinale i serievinnercupen (1962) å vise til, men det er lenge siden Tottenham-spillerne fikk leke med de store gutta internasjonalt.

Tirsdag kveld var ventetida over. Det åpnet strålende for Tottenham, men tyskerne kom tilbake - med scoringer rett før og rett etter pause.

Van der Fornøyd Ni minutter før slutt burde derimot Peter Crouch avgjort kampen, men han bommet helt da han ble spilt opp på blank goal av Gareth Bale.

- Jeg synes vi spilte bra den første halvtimen og vi var uheldige som slapp inn et baklengs rett før pause. Men alt i alt er vi fornøyd med ett poeng i åpningskampen, sier Rafael van der Vaart ifølge Associated Press.

I Werder-garderoben er de tilsvarende skuffet over hvordan de startet kampen.

- Vi var altfor passive i førsteomgangen. Alt vi gjorde bra mot Bayern München (0-0 i helga) var borte. Og i denne turneringen blir du straffet, sier Bremen-trener Thomas Schaaf.

Jaget 3-0 Det er ventet at Bremen og Spurs vil slåss om andreplassen i gruppa, bak puljefavoritt Inter (som skuffet med 2-2 borte mot Twente). Og engelskmennene fikk en perfekt start på kampen.

Bare 12 minutter var spilt da finske Petri Pasanen kastet seg fram for å blokkere et Gareth Bale-innlegg. Han skled ballen inn i eget nett, men til hans forsvar må det nevnes at han ikke hadde noe valg. Bak ham lurte nemlig Peter Crouch.

Og nettopp Crouch følte seg kanskje litt snytt der.

Seks minutter seinere var han nemlig frampå selv. Rafael van der Vaart slo inn fra venstresida og Crouch stanget ballen i nettmaskene fra 12-13 meter.

Manager Harry Redknapp sa før kampen at det ville være livsfarlig å spille 4-4-2 i Bremen, og han har derfor terpet på spill med én mann på topp den siste tida.

Slo tilbake Likevel: Selv etter tomålsledelsen fortsatte Tottenham med et offensivt hode. De presset tyskerne bakover, og kunne fort gått opp til 3-0.

KOM TILBAKE: Hugo Almeida scoret ett av målene da Werder Bremen snudde 0-2 til 2-2. Foto: AFP
KOM TILBAKE: Hugo Almeida scoret ett av målene da Werder Bremen snudde 0-2 til 2-2. Foto: AFP Vis mer

I stedet kom hjemmelaget tilbake rett før pause.

Wesley slo et godt innlegg inn i feltet, hvor Hugo Almeida sneik seg inn mellom Ledley King og Benoit Assou-Ekotto og headet inn reduseringen.

Mål rett før pause er alltid gunstig. Scoringer rett etter likeså. Bare to minutter etter hvilen utliknet Marko Marin for hjemmelaget.

Spurs-forsvaret rygget og rygget, og Marin løsnet et skudd fra 20 meter som gikk inn nede ved stolperota.

Spurs på hæla Tottenham kom litt på hæla etter dette. Det virket som de begynte å frykte tap, og dermed forsøkte å forsvare det de hadde.

Det er ikke en rolle som kler londonerne spesielt bra, og Bremen spilte seg til noen store sjanser etter scoringen.

Engelskmennene kom seg høyere i banen etter hvert, men de klarte ikke ta det siste skrittet inn i nettmaskene - og aller nærmest var altså Crouch rett før slutt.

PS! Og så litt nerdefakta fra Opta til slutt: Tottenham er det første engelske laget som kaster bort en 2-0-ledelse på bortebane i Champions League.