Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Crouchinho!

Scoret med saksespark i festkamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liverpool - Galatasaray 3-2.

(Dagbladet.no): Peter Crouch var endelig tilbake i Liverpools startoppstilling mot Galatasaray i kveld. Den lange mannen takket for tilliten med å score to mål - det siste av dem på et nesten latterlig vakkert saksespark.

Steve Finnan forserte besluttsomt nedover høyrekanten og lempet ballen inn i feltet.

Crouch fikk ballen litt bak seg, men fikk på akrobatisk vis vridd den lange kroppen i posisjon. Crouch traff klokkerent og ballen suste i mål bak en sjanseløs Mondragon i Galatasaray-buret.

- Det var flott, og hyggelig å score et slikt mål, sier Crouch til Sky Sports.

- Første omgang var fantastisk og målet til Crouch var utrolig, sier manager Rafael Benitez.

Crouch har faktisk forsøkt på brasse før, mot Trinidad & Tobago i VM i sommer. Den gangen var den hengslete spissen mindre grasiøs enn Finn Schjøll.

Alvorsprat med Crouch

PRAKTFULLT: Slik kan det også gjøres med en hengslete kropp. Vakrere blir det ikke. Foto: AP
PRAKTFULLT: Slik kan det også gjøres med en hengslete kropp. Vakrere blir det ikke. Foto: AP Vis mer

Nå så ut han som en hvilken som helst brasilianer på Copacabana - og Anfield kunne stemme i en av sine absolutte favorittsanger: «He\'s big, he\'s red, his feet stick out the bed, Peter Crouch, Peter Crouch».

Men Crouch ville ikke ta hele æren for sine to scoringer. Etter kampen var han opptatt av å rose pasningsleggerne Aurelio og Finnan.

- Alle vet at jeg er avhengig av det. Det var et strålende innlegg fra Fabio (Aurelio), sier han.

Rafael Benitez advarte nylig Crouch mot å la suksessen på det engelske landslaget gå til hodet på seg.

- Jeg hadde en prat med ham og fortalte hvor viktig det er å holde føttene på jorda, sa Benitez.

Det er ikke utenkelig at han må gjenta visdomsordene på morgendagens Liverpool-trening...

Etter Crouchs saksespark ledet Liverpool 3-0 og «alle» trodde kampen var punktert. Riktignok hadde Galatasaray spilt seg inn i kampen igjen etter hjemmelagets sjokkåpning, da Crouch og Garcia sørget før 2-0 i løpet av det første kvarteret. Et comeback virket uansett utenkelig - men tyrkerne viste imponerede sterk lagmoral på Anfield.

Forrykende avslutning

image: Crouchinho!

Først headet innbytter Umiut Karan et perfekt innlegg fra Arda i mål bak Reina etter 58 minutter. Seks minutter senere var samme mann på farten igjen - og med en ny praktheading sto det plutselig 2-3. Det var kamp igjen på Anfield - og rett og slett strålende underholdning.

- Vi burde ikke gjort det så spennende. Vi følte oss komfortable på 3-0 og ønsket at kampen skulle bli ferdig. Men i Champions League er det farlig hvis man senker seg et hakk. Vi jobbet så hardt i 1. omgang at det kanskje forårsaket en liten kollaps i 2. omgang, sier Crouch.

Den gamle ringreven Hakan Sukur kunne faktisk sørget for poengdeling med en feit sjanse i sluttminuttene, men Liverpool unngikk å gå i samme fella som Milan gjorde i en viss finalekamp i Istanbul i 2005 - og unngikk uavgjort-flause med nød og neppe.

- Etter at vi slapp inn det første, var vi under konstant press. Jeg tror de (Galatasaray) visste at kampen var punktert, og derfor likegodt spilte med to spisser, og angrep kontinuerlig. Da burde vi kjørt kontringer og drept kampen, mener Benitez.

Med fire poeng på de to første kampene har Liverpool fått en solid start på Champions League.

<B>OK, DA</B>: Vi unner oss målet fra en annen vinkel.