Cruisekontroll for Brasil

Lekte seg med New Zealand i kveld.

(Dagbladet.no): Brasil-New Zealand 4-0

I generalprøven før alvoret begynner i Tyskland skulle Brasil søndag kveld måle krefter med New Zealand. Eller; de skulle ihvertfall spille en fotballkamp. Kvalitetsforskjellen var ikke overraskende altfor stor til at det ble noen ordentlig kamp ut av det.

Men vi fikk se mye vakker angrepsfotball fra VM-favoritten.

Gullrekka

Hele stjerngalleriet stilte til dyst, og favorittstempelet blir nok neppe mindre etter søndagkveldens oppvisning i Geneve.

I sin 99.landskamp åpnet Ronaldo scoringsshowet etter 42 minutter, da han satte foten på et bra Kaka-innlegg fra ti meter. Spissmakker Adriano gjorde en til to da han banket ballen i vinkelen fem minutter etter pause.

Da Kaka avsluttet en perfekt kontring med scoring fem minutter før slutt, var det bare Ronaldinho som ikke var på scoringslista av «den magiske kvartetten» - Ronaldinho, Adriano, Kaka og Ronaldo.

Innbytter Juninho avsluttet kampen på overtid med å sette inn 4-0.

1-0:Ronaldo har fått kraftig kritikk for både sitt spill og sin vekt i det siste. I dag åpnet han scoringsballet da Brasil feide over New Zealand og vant 4-0. Foto:AP/SCANPIX
1-0:Ronaldo har fått kraftig kritikk for både sitt spill og sin vekt i det siste. I dag åpnet han scoringsballet da Brasil feide over New Zealand og vant 4-0. Foto:AP/SCANPIX Vis mer

Nær kalassifre

Brasil startet i dag med laget som landslagssjef Carlos Alberta Parreira har annonsert vil starte VM for Brasil. Stjernegalleriet hadde full kontroll i nitti minutter i kveld, og kunne fort vunnet med mer enn fire mål. Lucio fikk en scoring annulert for offside, og nær samtlige brasilianere hadde scoringssjanser.

New Zealand ble ingen målestokk for Brasil.

Det spørs om Kroatia kan bli det i VM-åpningen 13.juni.

•Din kommentar: Hvem kan stoppe Brasil i VM?

<B>PRØV Å TA MEG!:</B>Ronaldinho var igjen god i dag. Men rekkekameratene skinte like mye i Geneve.
FRYKTINNGYTENDE:</B>Adriano og Ronaldinho gratulerer rekkekamerat Ronaldo med 1-0-scoringen. Adriano la senere på til 2-0.