Cruiser på grusen

Når du logger aktiviteten din, meld også fra om grus i veien.

(Dagbladet.no): Den snøfylte vinteren og den plutselige sommeren har resultert i sykkelveier med mye grus. Nå skal grusen fjernes, og innen 17. mai skal vinterens tegn være helt borte fra veien.

- Grus skaper et problem for stabiliteten for syklistene. Vi har lettere for å skli og falle, sier Olav Kasin, fagkonsulent i Syklistenes Landsforening (SLF). Han legger til at punktering kan bli et problem med mye grus på sykkelstien.

I Statens Vegvesens regler står det at veiene skal rengjøres etter is og snø er smeltet. Før vi heiser flaggene på 17. mai skal gang- og sykkelveier og fortau holdes fri for grus, jord, glasskår og lignende.

- En konsekvens av at ikke grusen er fjernet er at syklistene ikke bruker anleggene som er tilpasset sykkel, og heller er i veibanen. Det kan skape farlige situasjoner, sier Kasin.

Ikke alle veier blir inspisert av de som har ansvar for drift og vedlikehold. Da er det viktig at syklistene gir beskjed. Flere nettsteder kan du gå inn å registrere feil og mangler.

- På vår side www.slf.no finnes en egen tjeneste der syklister kan melde fra. Vi formidler beskjeden videre til de som har ansvaret. På denne måten øker vi sjansene for at veiene holder en god sykkelstandard, sier Kasin.

SYKLER DU ER DU IKKE ALENE: Har du lyst på andre tips og råd om sykkel, mekking og ferier? Sjekk våre Sykle til jobben-sider. Foto: AP/ SCANIPX
SYKLER DU ER DU IKKE ALENE: Har du lyst på andre tips og råd om sykkel, mekking og ferier? Sjekk våre Sykle til jobben-sider. Foto: AP/ SCANIPX Vis mer