Cruyff: - Jeg tror ikke Mourinho vil oppnå noe som helst i fremtiden

Legende langer ut mot den nye Chelsea-treneren.

 VINNERSKALLE:  Ifølge seg selv har Mourinho en real vinnerskale. Det fnyser Johan Cruff av. Han er ikke imponert. Foto: Paul Ellis / AFP / NTB Scanpix.
VINNERSKALLE: Ifølge seg selv har Mourinho en real vinnerskale. Det fnyser Johan Cruff av. Han er ikke imponert. Foto: Paul Ellis / AFP / NTB Scanpix.Vis mer

(Dagbladet): I dag ble det klart at Jose Mourinho tar over Chelsea. 

Han er kjent for sine legendariske sitater.  Da han ble presentert i Chelsea juni 2004, lanserte han seg selv som «The special one» i sitt første møte med pressen.

- Jeg ønsker ikke å høres arrogant ut, men jeg er europeisk mester, og jeg tror jeg er spesiell, sa han den gangen.

Men legenden Johan Cruyff lar seg ikke imponere. Han mener Mourinho er ferdig som en vinner.

Knokkelkamp Det har lenge vært en feide mellom de to. Allerede i 2005 sa nederlenderen at han skulle lære opp Mourinho. Da hadde portugiseren vunnet UEFA-cupen og Champions League.

Nå har feiden blusset opp igjen.

Nederlenderen liker ikke måten «The special one» styrer sitt mannskap på.

-Han startet å peke på alle andre enn seg selv da det begynte å gå dårlig. Og nå har han til og med begynt å sette folk opp mot hverandre internt i klubben, sier Cruyff til Goal.

Kanskje refererer nederlenderen til alle stikkene Mourinho har sendt til Iker Casillas. Det fikk lagkamerat Pepe til å se rødt og forsvare keeperen. Mourinho nølte ikke med å komme med enda et stikk:

- Ville jeg gjort noe annerledes hvis jeg hadde mulighet til å gjøre noe om igjen over de tre siste årene? Jeg skulle hentet Diego Lopez etter mitt første år. Vi gjorde ikke nok for å signere ham. Det er en skam, sa Mourinho da.

Ferdig som en vinner Og det er nettopp slike sitater som gjør at Cruyff tror Mourinho ikke kommer til å nyte like stor suksess i årene som kommer.

- Han har hatt sine egne vendettaer mot klubblegender. Det fungerer ikke i fotball fordi det ødelegger lagmoralen, sier Cruyff til nettstedet. Han tror manageren kommer til å gjøre det samme i Chelsea.

- Jeg tror ikke Mourinho vil oppnå noe som helst i framtiden heller.

Det er ikke første gang at Johan Cruyff har slengt med leppa. For to år siden var han i gamleklubben Ajax for å gi råd. Det endte med at hele styret sa opp sine stillinger.