Cruyff kritiserte Neymar for å være umoden - slik svarte 22-åringen

Scoret to mot Celta.

Noen timer etter at han fikk krass kritikk fra Barcelona-legenden Johan Cruyff ga Neymar svar på tiltale med to mål i 3-0-seieren over Celta onsdag.

Seieren sendte Barcelona tilbake til tabelltopp, om enn bare for en kort stund, men skaden til Victor Valdes var et stygt skår i gleden. Han måtte tidlig ut med det som kan være en alvorlig kneskade.

Valdes ble båret ut og ble erstattet av veteranen José Manuel Pinto.

- Victor Valdes har røket de framre korsbåndet i det høyre kneet og vil bli operert, bekreftet Barcelona via Twitter.

- Det er en veldig uheldig og kostbar skade, for mye i en kamp som bare betyr tre poeng, sa Barcelonas sportsdirektør Andoni Zubizarreta til lagets egen TV-stasjon, Barca TV.

Cruyff kritiserte onsdag kjøpet av Neymar og sa at han har «destabilisert» garderoben. Nederlenderen, som hadde suksess i Barcelona både som spiller og trener, mener at han er altfor godt lønnet som 22-årig nykommer og at det har sådd splid i troppen.

Han karakteriserte også brasilianeren som umoden.

Neymar har ikke levd opp til forventningene i sin første sesong i klubben, men onsdag glitret han. Han scoret ledermålet allerede i det 7. minutt etter fint forarbeid av Lionel Messi og Alexis Sanchez.

Messi doblet ledelsen etter å ha blitt spilt gjennom av Andres Iniesta, mens Neymar satte punktum midt i annen omgang med en klasseavslutning.

I en annen kamp onsdag vant Rayo Vallecano 1-0 over Osasuna med et straffespark signert Joaquin Larrivey rett før slutt.

Både Real Madrid og Atlético Madrid spiller senere onsdag og kan gå forbi Barcelona på tabellen.

(NTB)

UTE:  Valdes ble båret ut og ble erstattet av veteranen José Manuel Pinto. Den spanske landslagsmålvakten skal undersøkes nærmere torsdag. Foto: REUTERS / Albert Gea / NTB Scanpix
UTE: Valdes ble båret ut og ble erstattet av veteranen José Manuel Pinto. Den spanske landslagsmålvakten skal undersøkes nærmere torsdag. Foto: REUTERS / Albert Gea / NTB Scanpix Vis mer