Cruyff skeptisk til Nederland

Johan Cruyff setter et stort spørsmålstegn ved det nederlandske laget før møtet med Tyskland.

-  Vi har spillere i verdensklasse, men spørsmålet er om de vil fungere som et lag, sier fotball-legenden.

Cruyff mener at dagens mannskap ikke holder samme klasse som laget som vant EM for 16 år siden.

-  Dette laget er bra, men kan ikke sammenlignes med laget i 1988, mener mannen som var med på å tape mot Tyskland i VM-finalen i 1974.

EM-gull

Nabolandene har møtt hverandre seks ganger i EM og VM-sammenheng. Tyskerne har et lite statistisk overtak med sine tre seirer og en uavgjort. Men Nederland har vunnet to av de siste tre oppgjørene.

I 1988 tok de EM-gull etter å ha slått Vest-Tyskland 2-1 i semifinalen. Fire år senere vant de 3-1, men tapte senere semifinalen. I Italia-VM i 1990 vant Tyskland gruppekampen mot Nederland 2-1, og vant senere hele mesterskapet.

Eneste gang lagene har møttes i en finale, var i VM-finalen i Tyskland for 30 år siden. Etter en tidlig nederlandsk ledelse, sørget Paul Breitner og Gerd Müller for gull på hjemmebane.

Nistelrooy

-  Det er utvilsomt en rivalisering mellom disse landene. Men idag tenker vi bare på å vinne for å forbedre vår sjanser, sier Nederlands landslagssjef Dick Advocaat.

Han velger trolig en 4-1-2-3-formasjon med Ruud van Nistelrooy som midtspiss og Andy van der Meyde og Wesley Sneijder på kantene. (NTB/AFP)

NY STJERNE: Nederlands og Manchester Uniteds Ruud van Nistelrooy.
GAMMEL STJERNE: Johan Cruyff.