Cruyff skeptisk til Nederland

Johan Cruyff setter et stort spørsmålstegn ved det nederlandske laget før møtet med Tyskland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

-  Vi har spillere i verdensklasse, men spørsmålet er om de vil fungere som et lag, sier fotball-legenden.

Cruyff mener at dagens mannskap ikke holder samme klasse som laget som vant EM for 16 år siden.

-  Dette laget er bra, men kan ikke sammenlignes med laget i 1988, mener mannen som var med på å tape mot Tyskland i VM-finalen i 1974.

EM-gull

Nabolandene har møtt hverandre seks ganger i EM og VM-sammenheng. Tyskerne har et lite statistisk overtak med sine tre seirer og en uavgjort. Men Nederland har vunnet to av de siste tre oppgjørene.

I 1988 tok de EM-gull etter å ha slått Vest-Tyskland 2-1 i semifinalen. Fire år senere vant de 3-1, men tapte senere semifinalen. I Italia-VM i 1990 vant Tyskland gruppekampen mot Nederland 2-1, og vant senere hele mesterskapet.

Eneste gang lagene har møttes i en finale, var i VM-finalen i Tyskland for 30 år siden. Etter en tidlig nederlandsk ledelse, sørget Paul Breitner og Gerd Müller for gull på hjemmebane.

Nistelrooy

-  Det er utvilsomt en rivalisering mellom disse landene. Men idag tenker vi bare på å vinne for å forbedre vår sjanser, sier Nederlands landslagssjef Dick Advocaat.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer