NY STRATEGI: Jose Mourinho er gjerne kritisk til egne Chelsea-spillere. Slik var han ikke i sin første Stamford Bridge-runde, mener C More-ekspert Magnar Kvalsvik. Foto: REUTERS / Stefan Wermuth / NTB SCANPIX
NY STRATEGI: Jose Mourinho er gjerne kritisk til egne Chelsea-spillere. Slik var han ikke i sin første Stamford Bridge-runde, mener C More-ekspert Magnar Kvalsvik. Foto: REUTERS / Stefan Wermuth / NTB SCANPIXVis mer

Cruyff spår Chelsea-opprør mot Mourinho

Akkurat som i Real Madrid.

• Direkte kl. 20.45: Chelsea - PSG, Dortmund - Real Madrid

(Dagbladet): Med 1-3-tap fra Paris må Chelsea i kveld score minst to mål for å gå videre til semifinalen i Champions League.

Trenerlegenden Johann Cruyff mener Chelsea-sjef Jose Mourinho har større problemer i klubben enn to tap de siste ti dagene.

Til den nederlandske avisa De Telegraaf sier 66-åringen at portugiseren mest sannsynlig lever på lånt tid på Stamford Bridge - bare ni måneder etter returen til London.

Spillernes skyld - Det er den gamle historien om igjen. Når ting går bra skyldes det bare han, når det går dårlig er det spillernes skyld, sier Cruyff til De Telegraaf.

Mourinho var sterkt kritisk til PSGs tredje scoring onsdag, Javier Pastores soloraid omtalte han som «en vits - ikke et mål».

- Han mistet garderoben i Real Madrid, og det samme kommer trolig til å skje i Chelsea. Problemet er at Mourinho alltid fokuserer bare på resultatet. Alt annet er underordnet, til og med alle toppspillerne som løper rundt for ham, sier Cruyff.

KONTROVERSIELL: Nederland- og Ajax-legenden Johan Cruyff er ikke fremmed for å kritisere spillere eller trenere. Her med første utgave av tegneserien om han som spiller i vinter. Foto: AFP  / ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN / NTB SCANPIX
KONTROVERSIELL: Nederland- og Ajax-legenden Johan Cruyff er ikke fremmed for å kritisere spillere eller trenere. Her med første utgave av tegneserien om han som spiller i vinter. Foto: AFP / ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN / NTB SCANPIX Vis mer

Det er velkjent at Cruyffs hjerte hører hjemme i Barcelona og Katalonia, men La Liga-ekspert Magnar Kvalvik mener det stemmer bra at Mourinho gjorde seg til uvenn med Real Madrid-stjernene sist vår.

- Ja, jeg forsto det sånn at han mistet garderoben. Det var slitasje mellom Mourinho og sterke personligheter i spillergruppa, sier C More-eksperten til Dagbladet.

Han henviser blant annet til krangelen med stjernekeeperen Iker Casillas på treningsfeltet. Like etter havnet Spania-keeperen på benken og Diego Lopes ble kjøpt inn.

Dessuten lekket det i går opplysninger fra en ny spansk bok om Mourinho - at han kalte Real-stjernene «den mest forræderske troppen» han har jobbet med.

Annen tone i Inter Kvalvik stusser mest over at Mourinho denne sesongen hyppig har gått ut og kritisert egne Chelsea-spillere - spesielt angrepsrekka.

- Det jeg reagerer mest på er tonen hans, den er en annen enn i den første Chelsea-perioden og i Inter. Da var Mourinho veldig beskyttende, han skapte fiender utenfra. Han sa at alle andre var mot hans lag, det var metoden.

C More-eksperten tror ikke den nye mediestrategien er heldig.

IKKE BESKYTTENDE LENGER: La Liga-kommentator Magnar Kvalvik synes det er merkelig at Mourinho nå ofte er kritisk til egne spillere utad. Foto: C More
IKKE BESKYTTENDE LENGER: La Liga-kommentator Magnar Kvalvik synes det er merkelig at Mourinho nå ofte er kritisk til egne spillere utad. Foto: C More Vis mer

- Jeg er overrasket. Nå er han negativ til sine egne spisser, og du så det på tampen i Real Madrid. At han la ut åte for alle - for å komme seg til ny klubb. Det var ikke så viktig å holde på garderoben.

Før avspark i kveld sier Mourinho at han har full tillit til Chelsea-stallens evne til å snu resultatet mot PSG.

- Jeg tror på det, og spilerne tror på det. Det er viktigst, sier Mourinho som kan bli den første treneren med tre Champions League-triumfer med tre klubber.

PSG-skuffelse Timer før avspark legger han press på PSG - som stiller uten sin skadde superstjerne Zlatan Ibrahimovic. PSG står med 11 strake seirer, har bare tapt tre ganger hele sesongen og har scoret i 45 av 46 matcher.

- Hvis Paris ble slått ut er det en stor skuffelse for dem. Hvis vi blir slått ut er det som folk forventer. Vi må bare nyte risikoen, sier Mourinho.