Cruyff vil lære opp Mourinho

- Kom igjen, svarer Chelsea-sjefen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) Uenighetene mellom Chelsea-manager José Mourinho og Nederland-legende Johan Cruyff har blusset opp igjen.

Cruyff kritiserte først Chelseas spillestil, og Mourinho svarte med å invitere nederlenderen til England for å lære ham hvordan han kan bli en bedre manager.

- Jeg kan lære ham hvordan han kan få laget til å spille som Ajax på 70-tallet eller Barcelona på 90-tallet, sier Cruyff ifølge The Times.

Det er ikke bare den nederlandske totalfotballen Cruyff har i tankene. Han ønsker også å gi portugiseren noen råd på det mer menneskelige plan.

- Jeg vil ikke bare lære ham å vinne, men også det å vinne respekt hos folk. Det er viktigere enn titlene du vinner, sier Cruyff.

Etterlyser underholdning

Den tidligere Nederland- og Ajax-spilleren ledet Barcelona til fire strake seriegull og en europacuptittel. Han mener Chelsea sliter med å underholde, noe klubben også har blitt kritisert for av andre.

Nettopp det med underholdningen er et ord Mourinho ikke liker å få i trynet. Chelsea har scoret 24 mål på de første ti Premier League-kampene.

PÅ TOPP: José Mourinho skjønner ikke helt kritikken til Johan Cruyff, men lytter gjerne til nederlenderen. Foto: ALEKSANDER NORDAHL
PÅ TOPP: José Mourinho skjønner ikke helt kritikken til Johan Cruyff, men lytter gjerne til nederlenderen. Foto: ALEKSANDER NORDAHL Vis mer

Muorinho synes også det er litt rart at Cruyff ikke har vært fotballtrener de siste ti åra, men vil likevel høre på råd fra nederlenderen. Under tvil ...

- Han må gjerne lære meg noe. Men, han kan ikke lære meg å vinne seriegull, for det har jeg gjort tre ganger. Han kan ikke lære meg å vinne UEFA-cupen, for det har jeg også gjort. Han kan heller ikke lære meg å vinne Champions League, sier Chelsea-manageren.

MÅ VINNE FOLKET: Johan Cruyff mener Chelsea må vinne mennesker, ikke bare titler.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer