SJOKKERTE: Crystal Palace ga Manchester City en hjelpende hånd i gullkampen ved å slå Chelsea etter selvmål av John Terry. Foto: AP Photo/Sang Tan/NTB Scanpix
SJOKKERTE: Crystal Palace ga Manchester City en hjelpende hånd i gullkampen ved å slå Chelsea etter selvmål av John Terry. Foto: AP Photo/Sang Tan/NTB ScanpixVis mer

Crystal Palace med hjelpende hånd til City og Liverpool i gullkampen

John Terrys første selvmål på ti år sørget for Chelsea-tap.

Crystal Palace - Chelsea 1-0 (0-0)

(Dagbladet): Chelsea var ute etter å befeste sin posisjon på toppen i Premier League med seier over Crystal Palace, men London-laget fikk ikke med seg noen poeng mot Tony Pulis' menn.

John Terry hadde ikke scoret selvmål i Premier League siden 2003, men i kveld var det nettopp det midtstopperen gjorde. I duell med Crystal Palace-spiller Joe Ledley kom han først på ballen, og stanget den forbi en sjanseløs Petr Cech.

Begge lagene hadde noen store muligheter til å score mot slutten av den andre omgangen, men stolpen hindret Cameron Jerome for Crystal Palace, og Julian Speroni reddet et forsøk fra Eden Hazard.

Godt tak Chelsea hadde ikke tapt mot sin London-nabo siden 1990 (14 kamper), og Palace hadde ikke vunnet på de siste fem kampene. Chelsea gikk på sitt andre tap på tre kamper i ligaen.

Det betyr at Chelsea mistet tre svært viktige poeng i gullkampen. Nå er det Manchester City som er i førersetet om Premier League-tittelen.

Og skal vi tro Chelsea-manager José Mourinho, har han mistet troen på ligagull til Chelsea i mai.

- Nå føler jeg det er umulig å vinne ligaen. Vi er for avhengige av andre resultater, sier Mourinho ifølge Sky Sports.

For Crystal Palace sin del var det tre svært viktige poeng i kampen for å unngå nedrykk.

Fullt på høyde I den første omgangen var hjemmelaget fullt på høyde med Chelsea, og skapte også et par småsjanser som fort kunne endt med scoring. Chelsea hadde også noen sporadiske forsøk, men sleit lenge med å bryte ned et kompakt Crystal Palace.

Fernando Torres og André Schürrle hadde de største mulighetene før hvilen, men duoen var ikke giftig nok foran mål.

Crystal Palace ville også ha straffespark i den første omgangen da Gary Cahill så ut til å ta Yannick Bolasie, men dommeren vinket spillet videre til frustrasjon for hjemmefansen.