Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

CSC knyttes nærmere til dopingsak

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det danske profflaget CSC knyttes ytterligere til dopingsaken i Spania. Etterforskning viser at den italienske legen Luigi Cecchini  - som i flere år har samarbeidet tett med CSC - har jobbet sammen med dopinglegen Eufemiano Fuentes.

Cecchini var rådgiver for Bjarne Riis da dansken vant Tour de France på 1990-tallet. Han har også jobbet med Ivan Basso og Tyler Hamilton. Begge er mistenkte i saken. Den italienske legen, som også går under kallenavnet Trollmannen fra Lucca, har i en periode vært knyttet fast til hele CSC-mannskapet.

AS har fått tak i rapporten på 38 sider, som er et sammendrag av politiets etterforskning. Sportsavisen vil offentliggjøre denne de kommende dagene. Den første artikkelen, som kom tirsdag, viser at Cecchinis navn er å finne i papirene. (ANB)

<B>I TRØBBEL:</B> Bjarne Riis\' CSC har fått storfavoritt Ivan Basso suspendert fra Tour de France, og nå trekkes de enda sterkere inn i dopingskandalen.