CSKA må spille sine tre neste hjemmekamper bak lukkede dører

Straffet i ny rasismesak.

TOMME TRIBUNER: Da CSKA tok imot Bayern München i denne ukas Champions League-kamp, var det for en tilnærmet tom arena. Nå må CSKA spille sine neste tre kjemmekamper bak lukkede dører etter rasismetilrop fra supporterne. Foto: AP Photo/Pavel Golovkin
TOMME TRIBUNER: Da CSKA tok imot Bayern München i denne ukas Champions League-kamp, var det for en tilnærmet tom arena. Nå må CSKA spille sine neste tre kjemmekamper bak lukkede dører etter rasismetilrop fra supporterne. Foto: AP Photo/Pavel Golovkin Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

CSKA Moskva må spille sine tre neste hjemmekamper i europacupene i fotball bak lukkede dører. Det er prisen russerne må betale for rasistiske tilrop fra klubbens supportere.

I tillegg nektes CSKA å selge billetter til lagets bortekamper fram til og med neste års gruppespill i mesterligaen. Hovedstadsklubben er også ilagt en bot på 1,6 millioner kroner.

Det var kontroll- og disiplinærutvalget i Det europeiske fotballforbundet (UEFA) som tok beslutningen under et møte fredag.

Bakgrunnen for straffen er rasistisk oppførsel blant CSKA-fansen i bortemøtet med Roma i mesterligaen 17. september. De russiske supporterne er også blitt funnet skyldige i bruk av pyroteknikk (fyrverkeri).

Det er ikke første gang CSKA Moskva får svi for rasisme blant lagets tilhengere. I fjor ble Manchester City-stjernen Yaya Touré utsatt for rasistiske tilrop. Det førte til at klubben måtte stenge en tribune.

CSKAs mesterligakamp mot Bayern München tirsdag ble spilt for tomme tribuner som følge av en lignende sak under en gruppespillkamp mot tsjekkiske Viktoria Plzen forrige sesong.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer