VIDERE: CSKA-spillerne jubler etter avansement fra Champions League. Foto: AP Photo/Luca Bruno
VIDERE: CSKA-spillerne jubler etter avansement fra Champions League. Foto: AP Photo/Luca BrunoVis mer

CSKA videre etter sjokkseier mot Inter

Drama i sluttminuttene.

CSKA Moskva sjokkerte gruppevinner Inter med 2-1-seier på bortebane og tok seg til åttedelsfinale i mesterligaen.

Vasilij Berezutskis vinnermål tre minutter før slutt gjorde at Trabzonspors hardt tilkjempede poeng i 0-0-kampen borte mot Lille likevel ikke holdt til avansement. CSKA gikk forbi og endte poenget foran.

Inter hadde allerede sikret avansement i mesterligaen, men laget fortsetter å slite og måtte tåle sitt annet hjemmetap i årets turnering.

- Jeg må påpeke at vi kvalifiserte oss før siste runde, så jeg er tilfreds, sa Inter-trener Claudio Ranieri.

Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
Foto: AFP PHOTO / OLIVIER MORIN Vis mer

- Vi skapte fem-seks sjanser, men ballen ville bare ikke i mål for Diego Milito. Spillerne viste vilje, og de kjempet helt til slutt. Vi må være tålmodige, la han til. Inter sliter i bunnen av tabellen i serie A.

Inter hadde flere sjanser til å straffe et CSKA-lag som sto høyt og etterlot seg masse bakrom, men spissene var ikke skarpe nok i avslutningene.

Seydou Doumbia sendte gjestene i ledelsen tidlig i annen omgang etter forarbeid av Vagner Love. Bre ett minutt senere utlignet Inter da Esteban Cambiasso scoret på keeperretur etter et hjørnespark.

Med 1-1 ville CSKA vært ute av både mesterligaen og europaligaen, og laget tok store sjanser i jakten på en scoring. Inter var veldig nær å avgjøre da Milito nikket fra kort hold fem minutter før slutt, men han traff tverrliggeren.

I stedet var det Berezutski som dukket opp og nikket et hjørnespark i mål til vinnermålet som sendte CSKA til cupspillet.

Trabzonspor må nøye seg med europaligaspill, mens Lille er utslått. Det franske laget hadde mange kjempesjanser til et vinnermål som ville sendt laget opp på 2.-plass og videre i mesterligaen, men Tolga Zengin i Trabzonspor-målet lot seg ikke overliste.

Bare fire poeng skilte mellom vinneren og jumbolaget i gruppe B.

(NTB)