Cubansk VM-flopp sporløst forsvunnet

Ingen vet hvor han er.

BORTE VEKK: Etter å ha floppet under VM i Moskva, har Orlando Ortega forduftet. Foto: AP Photo/Franklin Reyes
BORTE VEKK: Etter å ha floppet under VM i Moskva, har Orlando Ortega forduftet. Foto: AP Photo/Franklin ReyesVis mer

(Dagbladet): Cubanske Orlando Ortega var en av storfavorittene før 110 meter hekk under friidretts-VM i Moskva.

Der floppet derimot 22-åringen skikkelig, og røyk ut allerede i forsøket. Siden den gang har ingen sett ham.

Illojalt Ortega, som ble nummer seks i OL i fjor og har den tredje raskeste tiden i verden i år, har forsvunnet fra jordens overflate. I alle fall for det cubanske friidrettsforbundet (FCA).

Forbundet la i dag ut en melding på sine hjemmesider om at Ortega ikke ble med de andre utøverne da de dro hjem fra Russland, og at han etter det har til gode å gi lyd fra seg.

- Denne oppførselen er ikke forenelige med de prinsipper vi står for, og bryter med det som virkelig er uvurdelig for idretten, nemlig lojalitet, skriver FCA.

Den cubanske ambasaden i Moskva vil heller ikke si noe om Ortega fortsatt er i landet.

Ikke den første Dersom åplanen til Ortega er å hoppe over til Russland og delta med det russiske flagget på brystet, bør han derimot tenke seg om to ganger.

- Det russiske friidrettsforbundet er ikke interesserte i Ortegas tjenester på friidrettsbanen. Jeg har ingen anelse om hvor han befinner seg. Det er hans valg å forlate laget sitt på den måten. Det får stå for hans regning, sier den russiske friidrettstoppen Valentin Balatjnitjev til R-sport.

Dette er heller ikke Cubas første disiplinærproblemer blant hekkeløperne denne sommeren. Allerede i juni gjorde de det klart at Dayron Robles som vant OL-gull i 2008, ikke fikk delta i sommerens VM grunnet en konflikt med FCA.