Cup-askeladden skal til Old Trafford

Crawley Town møter Manchester United i FA-cupens femte runde.

GULL VED ENDEN AV REGNBUEN?:  Askeladden Crawley Town skal til Old Trafford i neste runde av FA-cupen, hvor Manchester United står klare til å gjøre slutt på non-league-lagets cupeventyr. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PAUL ELLIS
GULL VED ENDEN AV REGNBUEN?: Askeladden Crawley Town skal til Old Trafford i neste runde av FA-cupen, hvor Manchester United står klare til å gjøre slutt på non-league-lagets cupeventyr. Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PAUL ELLISVis mer

(Dagbladet): Etter i tur og orden å ha slått lag som Guiseley, Swindon, Derby og Torquay på sin vei til femte runde i FA-cupen, venter kanskje den største og mest glamorøse motstanderen av dem alle for Crawley Town.

Søndagens trekning på Wembley ga cup-askeladden Manchester United på Old Trafford.

Crawley er det første laget utenfor det profesjonelle ligasystemet på 17 år (Kidderminster Harriers) som har tatt seg like langt i den tradisjonsrike FA-cupen.

Laget som er nummer to på femte nivå i engelsk fotball, hadde med andre ord forventet at cupdeltagelsen skulle kaste såpass mye av seg.

En kamp på et fullsatt Old Trafford betyr nemlig mye penger klubbkassa. 

- Vi hadde ikke regnet med penger fra FA-cupen fordi vi alltid taper i turneringen. Vi hadde ikke vunnet en cupkamp på åtte år, sier formann Alan Williams etter søndagens trekning, ifølge NTB.

Selv om det blir en kulturkollisjon av de sjeldne i kampen som blir spilt 19. eller 20. februar, kan Crawley trøste seg med at Manchester United har snublet de to foregående gangene de har møtt lag utenfor ligasystemet i FA-cupen.

Både Exeter i 2005 og Burton Albion 2006 karret seg til uavgjort i første kamp, men måtte se seg slått i omkampen.

Ved siden av Manchester United - Crawley, ga trekningen følgende kamper:

West Ham — Burnley, Notts County/Manchester City — Aston Villa, Stoke — Brighton, Birmingham — Sheffield Wednesday, Leyton Orient — Arsenal, Everton/Chelsea — Reading og Fulham/Tottenham — Bolton/Wigan.