Norgesmesterskapet i fotball

Cup er cup, ikke en amputert bastard

Med breddefotballen på tribunen vil norgesmesterskapet i fotball i beste fall bli en amputert bastard. Da er det like godt å droppe cupen 2020.

DETTE ER CUPENS SJEL: Finalen spilles på et fullsatt Ullevaal Stadion og fører med seg kongepokal, ære, E-cup plass og penger. Men uten bilder som dette hadde ikke cupen vært det den er i Norge. Cupens sjel er å ha det gøy på landet. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
DETTE ER CUPENS SJEL: Finalen spilles på et fullsatt Ullevaal Stadion og fører med seg kongepokal, ære, E-cup plass og penger. Men uten bilder som dette hadde ikke cupen vært det den er i Norge. Cupens sjel er å ha det gøy på landet. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX . Vis mer
Publisert

KLUBBENE LEVER I uvisshet og hører ingenting fra Ullevaal stadion. Det kan ikke fortsette. I Norges Fotballforbund synes det å være beslutningsvegring rundt cupens skjebne.

En avkortet og redusert turnering er oppe til vurdering og sto riktignok på dagsordenen for fredagens styremøte (14. august), likevel uten forventninger om en avgjørelse.

Det er å skyve problemet foran seg.

Tida er derfor inne for å se faktum i øynene.

Tida er inne for å avlyse norgesmesterskapet i fotball 2020.

MYNDIGHETENE HAR SATT breddefotballen på tribunen, de får ikke engang lov å trene slik fotball skal og må trenes. Er den ikke tilbake innen 18. september blir hele sesongen skrotet.

Gitt dagens situasjon tyder alt på at så vil skje.

Breddefotballen, definert fra nivå fire og nedover, er selve grunnfjellet i norgesmesterskapet i fotball.

Ingen breddefotball, ingen cup slik vi kjenner den og vil den skal være.

KAMPEN OM KONGEPOKALEN den siste søndagen i fotballåret handler om to kvalifiseringsrunder og sju cuprunder. Det er veien til Ullevaal. Breddefotballens kvalifiseringsrunder er viktige nedover i divisjonssystemet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer