Cup-favoritt

Chelsea- Leicester 2- 1: Chelsea sikret seg favorittstempelet i FA-cupen etter en lite imponerende hjemmeseier mot Leicester. Innleide George Weah fikk viljen sin og startet på topp sammen med favorittmakker Chris Sutton. Flo startet på benken.

Før helga skapte Weah bruduljer i Chelsea-leiren da han uttalte at han foretrakk Chris Sutton som spissmakker framfor Tore André Flo. Manager Gianluca Vialli prøvde etter beste evne å bortforklare uttalelsene og ga spillerne munnkurv.

Fungerer godt

Men Flos spisskonkurrenter fungerer i hvert fall godt sammen. I går var duoen involvert i begge Chelsea-scoringene. Først serverte George Weah ballen til Gustavo Poyet med en nydelig heading. Poyet takket og dundret inn 1- 0 på halv-volley etter 35 minutters spill.

Etter pause var det Chris Suttons tur til å regissere. Sutton kranglet seg fri fra Phil Gilchrist - sendte ballen videre til makker Weah som dundret inn Chelsea andre mål for kvelden.

Utilpass Flo

Duoen Weah/Sutton har til sammen scoret åtte mål for Chelsea denne sesongen. Tore André Flo har scoret 13 ganger. Men Flo må altså nøye seg med å slite benken. I går fikk han sjansen som innbytter for Sutton de siste tjue minuttene, men Flo virket treig og utilpass.

Etter et minutt markerte han seg for eneste gang i kampen. Flo slet seg fri og spilte til Dan Petrescu som skjøt i nettveggen. Chelsea-toppscoreren kom for seint inn i taklinger, sleit med ballkontrollen og virket milvis unna formen.

  • Chelsea vant nok en seier i går. Kvartfinaletrekningen serverte Chelsea andredivisjonslaget Gillingham. Det bør bety semifinaleplass på London-klubben. Men Tore Andre Flo tar ikke seieren på forskudd:

- Gillingham har slått ut både Bradford og Sheffield Wednesday. De har ingenting å tape i kampen mot oss, så det kan bli tøft nok, sier Flo til NTB.

- Du er Chelsea toppscorer og må sitte på benken. Frustrerende?

- Jeg har selvfølgelig lyst å spille så mange kamper som mulig, enten jeg er toppscorer eller ikke. Men det har gått i bølgedaler de tre årene jeg har vært her, og det blir en vane. Jeg har fortsatt en framtid i Chelsea, sier Flo.

  • Leicester hadde sju sentrale spillere på skadelista oppgjøret på Stamford Bridge. Midtstopper Matt Elliott måtte spille spiss og sto for kampens beste prestasjon da han reduserte for gjestene etter å lurt bort to- tre Chelsea-spillere.