Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cup-flausen koster Brann dyrt

Kan ha gått glipp av seks millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Brann gikk på hodet ut av UEFA-cupen torsdag, da de bare spilte 1-1 borte mot halvmatørene Åtvidaberg fra Sverige.

Etter å ha spilt 3-3 hjemme med redusert mannskap, ble bergenserne slått ut på bortemålsregelen.

- Pinlig, sa trener Mons Ivar Mjelde etter kampen.

Daglig leder Bjørn Dahl går like langt i sin beskrivelse av oppgjørene, og liker ikke at klubben går glipp av de store inntektsmulighetene et avansement ville gitt.

- Det er liten tvil om at vi går glipp av penger på denne flausen, sier han til Bergens Tidende.

- Feilvurdering

Dahl forteller at klubben kunne tjent så mye som seks millioner kroner, hvis de hadde møtt riktig lag i 1. runde og gått videre til gruppespillet.

Åtvidaberg ligger på 9. plass i Superettan, som er nivået under Allsvenskan.

EUROPA-NEDTUR: Brann røyk ut av UEFA-cupen torsdag, og går dermed glipp av muligheten til å tjene millioner. Foto: SCANPIX
EUROPA-NEDTUR: Brann røyk ut av UEFA-cupen torsdag, og går dermed glipp av muligheten til å tjene millioner. Foto: SCANPIX Vis mer

- Det ble gjort en feilvurdering i hjemmekampen. Det er på hjemmebane du legger grunnlaget for å komme deg videre i europacupen, sier Bjørn Dahl til BT.

Åtvidaberg-treneren er skuffende overrasket over Brann, og han hadde forventet et sterkere Brann-lag torsdag kveld.

- Jeg hadde trodd de ville være mer revansjesugne etter tre strake tap i Tippeligaen, men de følte seg nok sikre på at de ville klare det. Man kunne se på Brann at det fantes nonchalanse, sa Kent Karlsson til Dagbladet.no i går.

Debatt

Tror du Brann klarer å reise seg igjen i Tippeligaen?