TØFT: Strømsgodset og Marius Christopher Høibråten fikk det tøft i nord. Foto: Tom Benjaminsen / Digitalsport
TØFT: Strømsgodset og Marius Christopher Høibråten fikk det tøft i nord. Foto: Tom Benjaminsen / DigitalsportVis mer

Cupbombe i Tromsdalen: Strømsgodset slått ut av førstedivisjonslag

Treneren skal feire med ekstra sukker på havregrøten.

Tromsdalen - Strømsgodset 4-2 etter ekstraomganger (1-1 full tid, 1-0 pause)

TROMSDALEN (Dagbladet): Fjorårets seriemester Strømsgodset er ute av cupen i tredje runde, etter å ha tapt 2-4 for førstedivisjonslaget Tromsdalen. 

TUIL-trener Gaute Helstrup var naturlig nok i fyr og flamme da han snakket med NRK etter at kampen var ferdig. 

- Det er fantastisk. Jeg synes det er fullt fortjent med den innsatsen gutta legger ned. Vi har de fleste sjansene og spiller god fotball, sier han til NRK.

- Hvordan skal du feire? lurte NRKs reporter på. 

- Det blir litt ekstra sukker på havregrøten til kvelds, smilte Helstrup. 

Seieren gjør dagens TUIL-mannskap historisk - klubben har aldri kommet så langt som til fjerde runde i cupen tidligere. Helstrup er imidlertid ikke sjokkert etter cupbomba. 

- Jeg er ikke så veldig overraska, skal jeg være ærlig. Jegser disse gutta på feltet hver dag, og veit hva de er gode for. Det er selvsagt moro at vi får det vil i dag, sier Helstrup til NRK. 

Celtic-rykter Bare timer etter at Ronny Deila seilet opp som bookmakernes favoritt til å overta den ledige managerstillingen i Celtic, møtte Strømsgodset førstedivsjonslaget Tromsdalen i tredje runde i cupen.

Det var et nydelig sommervær som hilste Deila og hans menn velkommen til Tromsø, og det ble tidlig tydelig at Tromsdalen ønsket å utnytte den perfekte rammen til å skape fotballfest i hjembyen.

SKADET: Flamur Kastrati ble byttet både inn og ut. Først for å erstatte Muhamed Keita, så da han selv måtte forlate banen med skade. Foto: Tom Benjaminsen / Digitalsport
SKADET: Flamur Kastrati ble byttet både inn og ut. Først for å erstatte Muhamed Keita, så da han selv måtte forlate banen med skade. Foto: Tom Benjaminsen / Digitalsport Vis mer

For om ledelsen i Strømsgodset ikke hadde nok å tenke på med de ferske spekulasjonene rundt deres suksessfulle trener, fikk de raskt nok et moment å ta inn over seg.

Salto-feiring Hjemmelaget fryktet på ingen måte det storfine besøket, og herjet tidvis med den regjerende seriemesteren. Etter et par brukbare muligheter i begge retninger, var det Tromsdalen som fikk uttelling i det 28. minutt.

Vegard Lysvoll stresset Strømsgodsets keeper Anders Gundersen. Kim André Råde vant utspillet på 25 minutter og spilte Andreas Sletvold igjennom. Alene med keeper satte han ballen kontant i lengste hjørne.

Som vanlig bød Sletvolds nettkjenning på en liten bonus, da hans varemerke er å feire sine scoringer som Mini Jakobsen gjorde i sine glansdager: Med en høytsvevende salto.

Innbytter utlignet Flere mål ble det ikke i første omgang og førstedivisjonsklubben kunne gå i garderoben med en overraskende ledelse. Gleden ble imidletid kortvarig.

Thomas Lehne Olsen erstattet Peter Kovacs i pausen, og bare sju minutter senere utlignet han. Innbytteren steg til værs på en corner og stanget ballen i mål bak keeper Eirik Sørensen.

Etter utligningen overtok hjemmelaget initiativet og spilte seg flere ganger igjennom, uten å komme til farlige avslutninger. Åtte minutter før full tid fikk Lehne Olsen muligheten til å sette inn sitt andre for dagen, men headingen hans gikk like utenfor.

I det 90. minutt burde imidlertid Håvard Lysvoll avgjort kampen, midtbanespilleren fikk stå umarkert foran mål og legge ballen til rette, men han brukte for lang tid og Gundersen fikk avverget.

Målfest Dermed ble det ekstraomganger og etter to minutter var Tromsdalen i ledelsen igjen.

Råde presenterte seg nok en gang og klistret ballen inne ved stolperota fra like utenfor sekstenmeteren.

I FARTA: Andreas Sletvold og de andre TUIL-spillerne ble for raske for Strømsgodset. Foto: Tom Benjaminsen / Digitalsport
I FARTA: Andreas Sletvold og de andre TUIL-spillerne ble for raske for Strømsgodset. Foto: Tom Benjaminsen / Digitalsport Vis mer

Hjemmelaget fikk åpenbart vann på mølla av scoringen og kjørte over Strømsgodset i ekstraomgangene.

Etter 113 minutter rundet innbytter Tor Martin Mienna keeper og økte til 3-1. Dramaet var imidlertid ikke over, og bare to minutter senere reduserte Strømsgodset.

Hjemmelaget stormet rett i angrep og sekunder senere fastsatte Råde sluttresultatet til 4-2 med sitt andre mål for dagen.

Tromsdalen ligger per nå 26 plasser under Strømsgodset i seriesystemet, men tar seg videre i cupen på bekostning av drammenserne.