Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Cupen kan berge sesongen

Spissene bommer, seirene uteblir og Klanen krever forbedring. Det er ikke lett å være Vålerenga-trener om dagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Når Vålerenga møter lillebror Skeid til kvartfinale i cupen på Ullevaal i kveld, er det med et stort press på Kjetil Rekdals skuldrer. 0- 3-tapet for Odd i helga var tungt å svelge for ethvert Vålerenga-hjerte. Klanen fortviler, og nå ligger kvalik-plassen faretruende nær.

- Odd-kampen er historie. Nå tenker vi bare på cupoppgjøret mot Skeid, og selv om vi er favoritter blir det garantert ingen walkover for oss. Vi må nok slite for seieren, sier Rekdal til Dagbladet.

- Vi kan ikke vinne serien. Medalje er helt utopisk. Men cupen kan berge sesongen vår. Det er slett ikke usannsynlig at vi kommer til finalen for andre året på rad, men som sagt så blir Skeid vanskelige å slå, legger han til.

Bare fleip

- Vurderer du fremdeles deg selv som spiss?

- He-he, nei. Jeg fleipet litt etter Odd-kampen for å ta alvoret bort fra situasjonen, sier han.

Med David Hanssen og Lars Bohinen skadefrie og nykomlingen Jørgen Jalland på plass, er han positiv med tanke på resten av sesongen.

- Jo flere spillere vi har å velge mellom, jo større blir konkurransen. Dermed blir også hele laget bedre, sier VIF-treneren.

Og mens han gjennomførte en forholdsvis rolig, halvannentimes treningsøkt på Valle i går, satt gamlegutta utenfor Vålerenga-brakka og jamret seg over dagens VIF-utgave.

Rekdal ut

- Dette er det dårligste laget siden 1940. Og hvis Rekdal skal spille spiss, er det nesten bedre hvis jeg henter fram de gamle fotballstøvlene mine, sier 60-tallets store idrettshelt, Einar Bruno Larsen, og blir møtt med braklatter av de andre rundt bordet.

Han skal selvfølgelig på Ullevaal i kveld, men har dessverre ingen god følelse.

- Huff, det er jo så dårlig. Men ledelsen må ta på seg mye av skylda. I lang tid har vi vært vitne til feilkjøp på feilkjøp, og feilsalg på feilsalg. Det er noe gærent med dem som driver klubben, sier Bruno Larsen.

- Hva bør gjøres?

- Rekdal kan jo begynne med å sette seg selv ut av laget....

PRESSET: Kjetil Rekdal og Vålerenga har ikke imponert i serien. Nå er det bare cupen som kan redde sesongen deres fra å bli en fiasko. Foto: Mette Møller