MOS(te) LILLESTRØM: Mos Abdellaoue (30) feirer scoring, hat-trick og cupfinaleplassen med lagkameratene Amahl Pellegrino (90) og Tokmac. Cupen er viktig i Drammen. Og ekstra viktig i en sesong der det ikke har vært så mye å glede seg over. Foto: Bildbyrån
MOS(te) LILLESTRØM: Mos Abdellaoue (30) feirer scoring, hat-trick og cupfinaleplassen med lagkameratene Amahl Pellegrino (90) og Tokmac. Cupen er viktig i Drammen. Og ekstra viktig i en sesong der det ikke har vært så mye å glede seg over. Foto: BildbyrånVis mer

Norgesmesterskapet i fotball

Cupen trenger ekte kjærlighet, ikke bare et halvfullt Lerkendal

Cupen fikk en nødvendig opptur med Strømsgodsets 3-0 over Lillestrøm. Det var ekte kjærlighet.

  • Strømsgodset-Lillestrøm 3-0 (0-0)

DRAMMEN (Dagbladet): Norgesmesterskapet i fotball har slitt litt de seinere åra, uten at for mange har snakket høyt om det. En godt besatt finale på Ullevaal har dekket over den generelle publikumsnedgangen.

Når enden er god er liksom allting godt.

For hvem bryr seg om at eksempelvis bare 6579 tilskuere så fjorårets kvartfinale mellom Rosenborg og Vålerenga på Lerkendal?

Så lenge Sarpsborg-Lillestrøm manglet tre tusen tilskuere (25 091) på å fylle alle setene i finalen fortsetter vi å late som om cupen er det den en gang var.

MEN DEN ER ikke det. Ikke fra start til mål, ikke fra vår til advent. Cupfinalen er selvfølgelig viktig for fansen, akkurat som kongepokalen og finalistenes bytur i enden av sesongen. Men cupkampene som sådan, når Rosenborg har vært i Alvdal eller på Lade, og Vålerenga på Toten eller Årvoll?

Ikke veldig.

DERFOR VAR DET hyggelig å være på Marienlyst i fem varmegrader i går kveld. Jeg skal ikke påstå cupen fikk sin renessanse, det var en del tv-tittende drammensere som kunne vært der og fylt de tomme setene. Det bor tross alt rundt 70 000 mennesker på begge sider av elva, eller 120 000 om du tar med tettestedene rundt.

Fotballinteressen er med andre ord ikke glødende.

Men 5765 ihuga supportere innenfor portene når to skuffelser (nedrykkslag) spiller om det nest viktigste denne høsten, er godkjent.

Det er to tredeler av full kapasitet.

Der Godset og Lillestrøm er kan man ikke forlange mer.

MEN DER ROSENBORG er, gjør vi det. På vei mot enda en dobbel, den tredje på fire sesonger. Henger cupen så høyt som vi liker å tro bør det komme minst 15 000 tilskuere når Rosenborg er storfavoritter mot Kjetil Rekdals Start, en klubb som aldri har vært i finalen. Kjetil Rekdal har riktignok det, han har tre kongepokaler - en med Vålerenga (2002) og to med Aalesund (2009, 2011).

Start aner ikke hva det handler om.

DA ROSENBORG SLO Stabæk 3-2 i 2015 var det bare 9932 tilskuere som så semifinalen på Lerkendal. Rosenborgs publikumssnitt den sesongen var 18 039.

Da Bodø/Glimt var der året etter kom det 12 435 til semifinalen. Snittet det året var 17 585.

HADDE DET BARE vært en fotballkamp til på siden av de 15 du får med sesongkortet - fjerde runde eller kvartfinalen - ville jeg latt det passere. De vinner jo så mye i Trondheim. På vei mot sitt 26. seriemesterskap har de allerede 11 kongepokaler og en europeisk historie, som i tillegg til å definere dem, har skjemt dem bort.

Men det er ikke bare en fotballkamp til, det er en semifinale i norgesmesterskapet i fotball.

En av de største kampene du kan spille i norsk fotball.

Denne torsdagskvelden vil vise om det er ekte kjærlighet i Trondheim også.