Cuper fikk sparken i Inter

Hector Cuper fikk i dag sparken som trener i italienske Inter. Han måtte betale prisen for en svak sesongstart.

Bare noen timer etter kunngjøringen av Cupers avgang ble Alberto Zaccheroni ansatt som ny trener i klubben. Den tidligere Milan- og Lazio-treneren tiltrer i jobben onsdag.

Ifølge en pressemelding fra klubben skal ungdomstrener Corrado Verdelli lede laget i tirsdagens mestercupkamp mot Lokomotiv Moskva.

Cuper mister jobben sammen med sine assistenter Oscar Armando Cavallero og Juan Manuel Alfano.

Den 47-årige argentineren fikk en advarsel av klubbpresident Massimo Moratti etter tapet mot Milan for to uker siden. Lørdag hentet Inter inn to mål og greide 2-2 mot Brescia, men det var ikke godt nok for Moratti. Inter er uten seier i fire kamper og sju poeng bak serieleder Juventus.

Holdt i to år

Cuper, som tidligere var John Carews trener i Valencia, tok jobben i juni 2001. Han er dermed den Inter-treneren som har beholdt jobben lengst siden Moratti ble klubbpresident for åtte år siden.

I sin første sesong holdt Cuper på å føre Inter til seriegull, men tapet mot Lazio i siste serierunde ga tittelen til Juventus. Forrige sesong førte Cuper laget til en ny 2. plass i serie A og til semifinale i mestercupen.

Før han kom til Milan, førte han Valencia til mestercupfinale to år på rad i 2000 og 2001.

Cuper er den tredje serie A-trener som mister jobben i høst, etter Bologna-trener Francesco Guidolin og Ancona-trener Leonardo Menichini.

NTB