<strong>CUPEXIT:</strong> Ranheim slo Fram Larvik 3-0. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
CUPEXIT: Ranheim slo Fram Larvik 3-0. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer

Cupeventyret over for askeladden Fram Larvik

Ranheim til semifinale for andre gang i historien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Snipp, snapp, snute så var eventyret ut for askeladden og 2.-divisjonslaget Fram Larvik i årets fotball-NM. Ranheim ble for sterk på eget gress og vant 3-0.

Michael Karlsen, Mads Reginiussen og Ola Solbakken scoret målene som sendte Ranheim til semifinale i cupen for annen gang i klubbens historie.

– Vi vant komfortabelt, men de kunne gitt oss trøbbel. En del dumme valg fra mine spillere ga dem veldig mange muligheter i 2. omgang, sa Ranheim-trener Svein Maalen til NRK.

Ballen var veldig mye på Larviks banehalvdel de første 20 minuttene av kampen, uten at hjemmelaget klarte å spille seg til de helt store sjansene. Gjestene lå ekstrem lavt og ga Ranheim lite rom.

Hjemmelagets spill ble ofte altfor omstendelig, og tempoet var ikke av eliteseriestandard. Fem minutter før pause fikk Ranheim i stedet lønn for sin tålmodighet. En innlegg ble slått inn foran mål av Øyvind Alseth. For en gangs skyld rakk ikke Fram-målvakten Kenneth Stenild Nielsen fram, og Michael Karlsen kunne heade ballen uhindret i mål til 1-0.

Bare to minutter senere slapp Nielsen noe klønete inn et frispark fra Mads Reginussen mellom beina og i mål til 2-0.

– Litt uheldig av målvakten der, men vi tar det vi får. Det var til tider vanskelig å bryte gjennom, sa Reginiussen til NRK.

SPESIELL PREMIE: Martin Ødegaard ble nylig kåret til månedens spiller. Video: Real Sociedad TV. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer

Kjipt

– Det var litt kjipt at det skjedde like før pause, men vi vet hvor mange mål Ranheim har sluppet inn etter pause, sa Fram-kaptein Sindre Lie om kalddusjen.

Laget gikk i hvert fall ut etter pause og jaktet sin redusering. Fram spilte seg umiddelbart til et par store muligheter, den største ved senegaleseren Mame Mor Ndiaye. Han kom stormende alene med Ranheim-målvakt Even Barli, men avslutningen gikk over.

Fram Larvik spilte seg til ytterligere et par hvasse muligheter, blant annet et stolpetreff bak Barlie, men etter en drøy times spill kom nådestøtet da Ranheim gikk opp til 3-0. Ola Solbakken scoret enkelt fra kort hold etter en giftig kontring.

– Det var fire skjebnesvangre minutter i 1. omgang. Vi skapte mye i 2. omgang, og jeg er stolt over at vi har kommet så langt, sa Fram-trener Roger Iversen.

Første semifinale på 66 år

Ranheim var NM-semifinalist også i 1953 og får et nytt forsøk 66 år senere. I Eliteserien sliter trønderlaget og har havnet under nedrykksstreken. Det er derimot jevnt og bare 2 poeng opp til sikker plass.

For cupaskeladden Fram Larvik er eventyret over. Denne sesongen har det meste gått deres vei etter at klubben i fjor var nær ved å rykke ned til nivå fire. Det var ved en anledning da bare åtte spilleberettigede spillere i stallen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer