Cupfinale- dronningen

NM-finale Asker- Bjørnar 4- 1. I går var seiersbonusen heder og ære. Som USA-proff vil cupfinaledronningen Hege Riise (31) bli fotballmillionær.

- Jeg vet ennå ikke hvor jeg skal spille. Det jeg vet, er at lønna i USA blir cirka 500000 kroner i året, sier Hege Riise til Dagbladet.

Cupfinalen i går var hennes avskjed med norsk fotball. Nå venter to år som fotballproff i USA.

- Jeg har skrevet kontrakt med WUSA, og regner med å være på plass i den nye klubben min etter landskampene mot USA All Star og USAs OL-lag i februar. Trives jeg, kan det godt hende jeg forlenger kontrakten og blir der borte i tre år, sier Hege Riise.

Mangler bare seriegull

Trolig havner hun i samme klubb som landslagskeeper Bente Nordby. Gro Espeseth og Ann-Kristin Aarønes ønsker også å bli lagvenninner, i en annen av de nye amerikanske proffklubbene.

- Målet mitt nå er å bli seriemester i USA. Det er nemlig det eneste jeg mangler for at samlingen skal være komplett. Fra før er jeg jo både norgesmester, europamester, verdensmester og OL-mester, sier Hege Riise.

At hun også er blitt kåret til verdens beste fotballspiller (1995) og ble Årets spiller i Norge denne sesongen, glemte hun i farten.

Blir savnet

- Det blir et savn for norsk kvinnefotball når Hege drar til USA. I går spilte hun kanonbra igjen, sier Asker-trener Eli Landsem.

Men for én gangs skyld tok det litt tid før den tidligere Momoen og Setskog/Høland-spilleren fikk koplet inn turboen.

- Vi var litt passive i begynnelsen, og var heldige som ikke lå under etter halvspilt førsteomgang. Først da vi slapp ned skuldrene, begynte vi å få tak på Bjørnar-jentene. Vi var også heldige som fikk straffesparket som ga 2- 0. Selv om jeg ble holdt og kom ut av balanse, sier Hege Riise.

Etter vår oppfatning, var det feil idømt.

- Hege Riise løp rett i meg, og falt. Det var ikke i nærheten av straffespark, sier Henriette Lund som taklet finaledronningen.

- Den dommeravgjørelsen ødela kampen for oss, sier Bjørnar-kaptein Margunn Haugenes.

- Hadde vi fått ei tilsvarende straffe mot oss, ville jeg vært forbannet, sier Asker-trener Eli Landsem.

Mens Kjersti Thuns 1- 0-mål kom på heading, var Hege Gunnerøds straffespark et skikkelig kanonskudd langt utenfor keepers rekkevidde. 3- 0 ved Leni Kaurin kom lekende lett etter pasning av superveteranen Linda Medalen.

- 4- 0-målet var ment som innlegg. Men det satt jo ganske bra, gliste Hege Riise. etter å ha satt ballen helt oppe i krysset på frispark fra nærmere 30 meter.

<B>PÅ VEI TIL USA:</B> Finalens store spiller Hege Riise hylles av lagvenninnene Leni L. Kaurin og Ingrid Bruserud (t.h.)