Cupfinale-dronninga

ULLEVAAL (Dagbladet): - Dette er like moro hver gang, sier cupfinaledronninga Monica Enlid (25) etter den femte finaleseieren på seks år. Nå satser hun på VM-spill i USA til sommeren.

- Monica er Norges beste klubbspiller. Hun er vår Bent Skammelsrud, med glimrende langpasninger og gjennombruddsballer. I går dominerte hun finalen, sier suksesstrener i Trondheims-Ørn, Sturla Voll, til Dagbladet. I løpet av 10 minutter på slutten scoret Monica to ganger. Først på straffespark, deretter på et fikst og elegant skudd fra 20 meter.

- De to siste gangene har jeg bommet på straffesparkene. Det var deilig å score igjen. Jeg har lagd cupfinalemål før, men aldri to i samme finalen, sier Monica Enlid etter 4-0-seieren over Kolbotn.

Landslaget

Før pause gjorde hun seg mest bemerket som spilleopplegger. Da motstanderne blottla seg mot slutten, var hun ikke sein om å utnytte sjansene maksimalt.

- Neste målet mitt blir å score på landslaget. Det har jeg ennå ikke greid på ni kamper, sier Monica Enlid.

Problemet hennes er en betennelse i slimhinnen i nesa.

- Jeg ble operert i nesa for halvannet år siden, men er fortsatt litt hemmet. Luftveisproblemene gjør at jeg sliter litt med å få opp løpskapasiteten, sier Monica Enlid - til daglig å finne på Norsk Medisinaldepot i Trondheim.

Femte NM-tittel

Etter en solid førsteomgang, falt cupmesterne fra Trondheim litt av lasset etter pause. Det unge Kolbotn-laget trykket kraftig på i perioder, men spilte seg nesten ikke til sjanser.

Foruten Monica Enlid tok Gøril Kringen, Brit Sandaune og Ann Kristin Aarønes sitt femte cupmesterskap i går.

- Dere spilte en flott kamp, sa dronning Sonja da hun overrakte pokalen til lagkaptein Aarønes.