BEDRE FRA START: Magne Hoseth mener at nøkkelen for Molde blir å komme igang raskere. I dag ble de overkjørt den første halvtimen akkurat som mot Sogndal forrige helg, men fikk til slutt uavgjort mot Lillestrøm i LSK-hallen. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
BEDRE FRA START: Magne Hoseth mener at nøkkelen for Molde blir å komme igang raskere. I dag ble de overkjørt den første halvtimen akkurat som mot Sogndal forrige helg, men fikk til slutt uavgjort mot Lillestrøm i LSK-hallen. Foto: Nina Hansen / DAGBLADETVis mer

Cupfinale-helten mener Molde må ta grep for å unngå ny sjokkstart

- Vi må ikke være så naive.

Lillestrøm-Molde 1-1 (1-0)

LILLESTRØM (Dagbladet): Etter 1-1 i LSK-hallen, står Molde med seks strake treningskamper uten seier. Sist de gikk seirende av banen var mot Benfica Luanda den 3. februar.

Akkurat som mot Sogndal forrige helg, havnet laget fra «Rosenes by» bakpå i dag etter en tidlig scoring av Palmi Palmason.

Magne Hoseth er klar på at Molde må komme igang tidligere for å unngå en skrekkstart på sesongen à la den de fikk i fjor. Da lå laget helt sist med to fattige poeng etter sju kamper.

- I førsteomgang er vi ikke på. Det er akkurat det samme som mot Sogndal, så det må vi få luka vekk med en gang. Klarer vi ikke det, så havner vi bakpå i hver eneste kamp og da blir det tøft, sier han til Dagbladet.

HUMØR: Magne Hoseth før han blir byttet inn etter en drøy time mot Lillestrøm. Humøret er det ingenting å si på hos veteranen. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
HUMØR: Magne Hoseth før han blir byttet inn etter en drøy time mot Lillestrøm. Humøret er det ingenting å si på hos veteranen. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer

- De første 7-8 kampene i fjor havnet vi bak. Vi må ikke være så naive.

- Helvete heller Cupfinale-helten fra november var ikke i startelleveren i dag, men kom inn fra benken etter en drøy time. Han var riktignok ikke langt unna å finne veien til nettmaskene, men Arnold Origi i Lillestrøm-målet fikk avverget kanonen.

- Ja, helvete heller at han fikk opp en arm der. Men ja, skuddfoten sitter der den skal, sier Hoseth.

Og 33-åringen er mer enn motivert for en ny sesong i blått.

- Jeg gleder meg, og ser fram til å komme igang. Det er fortsatt artig å spille fotball, og det er et veldig godt tegn, flirer han.

Fokus på prestasjoner Men selv om det ikke har blitt triumfer på rekke og rad i sesongoppkjøringen, vil ikke Hoseth tenke på å vinne fotballkamper før det virkelig gjelder - mot Vålerenga om to uker.

- Jeg tenker ikke over det i det hele tatt. Jeg tenker bare at jeg har testa bra på løpetest og er i god form. Det er prestasjonene som teller akkurat nå. Poengene kommer til å komme og vi kommer til å score mål, sier han.

0 på 6: Molde-trener Tor Ole Skullerud legger ikke altfor mye vekt på resultatene så langt i 2014. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET
0 på 6: Molde-trener Tor Ole Skullerud legger ikke altfor mye vekt på resultatene så langt i 2014. Foto: Nina Hansen / DAGBLADET Vis mer

Heller ikke Tor Ole Skullerud legger for mye vekt på resultatene så langt i år.

- Det er klart at jeg gjerne vil vinne hver kamp, men det tenker vi ikke på. Vi evaluerer ut fra hva vi trener på. Det var mye bra den siste timen, og vi reiser hjem med en god følelse, sier han til Dagbladet.