Cupfinale på svartebørs

Billettene til cupfinalen mellom Viking og Odd Grenland er utsolgt, men det finnes fortsatt muligheter for dem som ikke har sikret seg adgangstegn. Det betyr at de som ønsker billetter må ut på svartebørsen, men her er det viktig å være forsiktig med hvilke kanaler du bruker.

Firmaet Billettkontoret i Oslo har billetter, men prisen som ordinært ligger mellom 200 og 400 kroner er hevet til 990 kroner.

- Det er organisert svartebørshandel firmaet bedriver. Vi oppfordrer fotballpublikummet til å kjøpe via lovlige kanaler, ellers kan de bli nektet adgang på cupfinaledagen, sier Knut Kristvang i Norges fotballforbund til Dagbladet.

Aktiv reklame

NFF reagerer sterkt på Billettkontorets måte å opptre på i forbindelse med cupfinalebillettene. Billettkontoret opptrer gjennom annonser i aviser, i tillegg til at de sender telefaks til bedrifter med tilbud om pakker til cupfinalen. Standardpris på en pakke er 1490 kroner. For den prisen får kunden en overnatting i Oslo i tillegg til cupfinalebilletter.

- Det er grov pris de tar og hvem er kilden? Ingen vet hvor billettene deres kommer fra, sier Kristvang.

Hemmelighet

Dagbladet ringte i går Billettkontoret for å få en forklaring. En koselig norsk damestemme svarte i telefonen.

- Hei, det er fra Dagblad-sporten. Jeg lurer på hvor dere får tak i deres billetter?

- Et øyeblikk så skal du få snakke med rette vedkommende, svarte damen i telefonen.

Hun satte over til en mann av utenlandsk opprinnelse som presenterte seg som Sam.

- Vi har fått billettene forskjellige plasser og det er vår lille forretningshemmelighet hvordan vi klarer å skaffe billetter , sier Sam og fortsetter:

- Grunnen til at prisen er så høy er at vi stort sett selger billettene sammen med overnatting i hovedstaden, sier Sam.