Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cupfinalen for kvinner flyttes fra Ullevaal til Bislett

- Norges fotballforbund diskriminerer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STRØMMEN (Dagbladet): Forbundet vil flytte kvinnenes cupfinale fra Ullevaal til Bislett. Bakgrunnen er at belastningen på Ullevaal stadion blir for stor når kvinnene skal spille bare et døgn før gutta. Mennenes cupfinale er ikke aktuell å flytte.

-  En blir rett og slett sjokkert. Det er snakk om en kamp i året, og jeg kan ikke forestille meg at 22 lette jenter kan forårsake så mye skade på en gressmatte, sier Trondheims/Ørn-kaptein Unni Lehn.

Tragisk

-  Jeg syns det er både tragisk og provoserende at de allerede nå kan si at den kampen må flyttes. Hadde de kommet to dager før og sagt at banen er i for dårlig stand hadde vi skjønt det. Dette er bare diskriminering på høyt plan, mener keeper Ingrid Hjelmeseth.

I går gjestet Trondheims/Ørn Team Strømmen, og fasilitetene i hverdagen i Toppserien er av en helt annen klasse enn på landslagsarenaen.

Store kontraster

I to slitte trange garderober på ti kvadratmeter stuet jentene seg sammen og forberedte seg til kamp på kunstgresset.

-  Kontrasten til det vi driver med til daglig er stor på landslagsarenaen. Det gjør at den dagen betyr så ekstra mye, mener Trondheims/Ørn-trener Gøril Kringen.

HVERDAGEN:Det er store kontraster i kvinnefotballen. Her er Unni Lehn på vei ut fra Strømmen Stadion. Hun hadde sett fram til en festaften på landslagsarenaen, og er sjokkert over at NFF flytter cupfinalen til Bislett. Foto.BJØRN LANDSEM
HVERDAGEN:Det er store kontraster i kvinnefotballen. Her er Unni Lehn på vei ut fra Strømmen Stadion. Hun hadde sett fram til en festaften på landslagsarenaen, og er sjokkert over at NFF flytter cupfinalen til Bislett. Foto.BJØRN LANDSEM Vis mer

Hun skjønner at spillene lar seg provosere av at forbundet velger å flytte kvinnenes cupfinale de to kommende åra.

-  Signalene fotballforbundet sender her, er ikke bra. Det alle snakker om, er veien til Ullevaal. Nå føler vi oss lurt.

-  Cupfinalen er høytidsdagen for norsk kvinnefotball, og det betyr enormt mye for oss at vi får spille den kampen på landslagsarenaen, sier Kringen.

-  Føler oss lurt

Jentene tror ikke stemningen på Bislett vil kunne måle seg med Ullevaal.

-  Bislett er ikke like intim - med løpebaner rundt. En vil aldri kunne få den samme stemningen der, mener Hjelmeseth.

I fjor ble både kvinnenes og mennenes cupfinaler spilt på et utrolig dårlig dekke på Ullevaal.

-  Veldig urettferdig

-  Jeg tror man var ekstremt uheldige med regnværet i fjor, men den matta var det ikke mye gress på fra før av da. Nå er det lagt nytt gress, og jeg kan ikke skjønne at det da skal være nødvendig å flytte damekampen. Det føles veldig urettferdig for oss som har mulighet til å nå en finale, sier Unni Lehn.

-  Alle klubber har et ansvar for å ivareta sin bane. De som driver med dette, vet at det vanligvis blir minimalt med slitasje på banen etter en damekamp, sier Kringen.

Fra sidelinjen kunne hun se jentene vinne en jevnspilt kamp mot Team Strømmen, etter scoringer av Solfrid Andersen og Linn Åldstedt Nyrønning.

Pusterom

Trondheims/Ørn leder nå serien to poeng foran Røa.

-  Det gir oss et lite pusterom i forhold til Team Strømmen, men det er utrolig jevnt i toppen. Jeg tror alle vil komme til å avgi poeng i innspurten. Bortsett fra oss da får vi håpe, sier Kringen.