Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

-Cupfinalen har B-status i RBK

TRONDHEIM (Dagbladet): Ullevaal-drømmen lever videre for åtte lag. For sju av dem vil en cupfinale være sesongens store fest. For RBK likner det mer en vanlig dag på kontoret. - Etter at vi fikk smaken på Mesterligaen, har cupfinalen fått et B-preg, innrømmer trener Trond Sollied.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette kan høres ut som trøndersk arroganse. Men det er ikke sånn ment.

Trond Sollied snakker bare om en fotballvirkelighet som er helt annerledes enn den som finnes i resten av landet.

Det handler om at premieskapet på Lerkendal er stappfullt av de norske pokalene som finnes. Og om å legge lista litt høyere.
- For noen sesonger siden var cupfinalen på Ullevaal det helt store for en Rosenborg-spiller. Det var en slags høsttakkefest. Nå er det Champions League som har overtatt den rollen. Det er jo som å spille seks viktige landskamper i løpet av en høst, sier Trond Sollied.

Etter Wirkola

Og fordi Rosenborg-virkeligheten ser sånn ut, er Sollied nå på vei ned overrennet, som første hopper etter at Bjørn Wirkola har flydd bakke ned. Skjønner?

Etter fete Lerkendal-år med Nils Arne Eggen må Trond Sollied utrette fotballmirakler for å få noe mer enn et høflig klapp på skuldra på RBKs juleavslutning.

Den nye Rosenborg-treneren havner ikke på byste i Trondheim om han fører Roseborg til seriemesterskap. Selv ikke om han plusser på med en cuptriumf.
Akkurat det er Sollied veldig klar over, halvveis inn i sin første sesong som RBK-sjef.

- Vinner vi serien, vil ikke jeg få særlig stor del av æren. Vinner vi ikke seriegull, kommer derimot alle til å peke på meg og si at Rosenborg var bedre under Nils Arne, sier Sollied til Dagbladet.

- Men sånn visste jeg det ville bli før jeg tok jobben.

Må slå Juventus

Hvis suksess er å gå ett skritt videre, må Trond Sollied rett og slett slå Juventus og Real Madrid og gjøre vei i mesterligavellinga.
Det er neste steg for Rosenborg.

- Jo høyere opp man kommer, jo vanskeligere blir det å komme seg videre. Nå er det blitt en vane at Rosenborg deltar i Mesterligaen. Men jeg tror ikke folk skjøner helt hvem vi konkurrerer mot. Real Madrid og Juventus er ikke småtterier. Det er klubblag som er bedre enn landslagene der de kommer fra, påpeker Sollied.

Og uansett hvor mye Trond Sollied snakker om at den neste kampen - for eksempel den mot Strømsgodset - alltid er den viktigste. Og at det fortsatt er stas å bli seriemester:

Det er Mesterligaen som gjelder på Lerkendal.

Selv cupfinalen blekner mot høstlige onsdagskvelder i europeisk fotballselskap.

Ikke spøkelse

Det er den Rosenborg-virkeligheten Trond Sollied har arvet etter Nils Arne Eggen.

Derfor skulle det ikke mer enn en toukers RBK-nedtur til før både Dagbladet og andre som følger med på fotball, begyte å mumle om krise. Rosenborg tapte mot Molde og Sogndal, og vant en litt heldig seier over Vålerenga, og Lerkendal-pessimistene fikk svaret de hadde ventet på: Alt var mye bedre under Eggen.

Men nå er Rosenborg i ferd med å spille seg i form igjen - etter at VM-pausen satte en stopper for en uvanlig god sesongåpning.

- Ser du på Nils Arne Eggen som et plagsomt Lerkendal-spøkelse?

- Nei, på ingen måte. Nils Arne har fortsatt en viktig rolle i arbeidet med å gjøre Rosenborg bedre, og jeg konfererer stadig med ham, sier Sollied.
Og om noen skulle være i tvil:

- Vi spiller for å vinne seriegullet. Det er fortsatt attraktivt, forsikrer Trond Sollied.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!