-Cupfinalen har B-status i RBK

TRONDHEIM (Dagbladet): Ullevaal-drømmen lever videre for åtte lag. For sju av dem vil en cupfinale være sesongens store fest. For RBK likner det mer en vanlig dag på kontoret. - Etter at vi fikk smaken på Mesterligaen, har cupfinalen fått et B-preg, innrømmer trener Trond Sollied.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dette kan høres ut som trøndersk arroganse. Men det er ikke sånn ment.

Trond Sollied snakker bare om en fotballvirkelighet som er helt annerledes enn den som finnes i resten av landet.

Det handler om at premieskapet på Lerkendal er stappfullt av de norske pokalene som finnes. Og om å legge lista litt høyere. - For noen sesonger siden var cupfinalen på Ullevaal det helt store for en Rosenborg-spiller. Det var en slags høsttakkefest. Nå er det Champions League som har overtatt den rollen. Det er jo som å spille seks viktige landskamper i løpet av en høst, sier Trond Sollied.

Etter Wirkola

Og fordi Rosenborg-virkeligheten ser sånn ut, er Sollied nå på vei ned overrennet, som første hopper etter at Bjørn Wirkola har flydd bakke ned. Skjønner?

Etter fete Lerkendal-år med Nils Arne Eggen må Trond Sollied utrette fotballmirakler for å få noe mer enn et høflig klapp på skuldra på RBKs juleavslutning.

Den nye Rosenborg-treneren havner ikke på byste i Trondheim om han fører Roseborg til seriemesterskap. Selv ikke om han plusser på med en cuptriumf. Akkurat det er Sollied veldig klar over, halvveis inn i sin første sesong som RBK-sjef.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer