Cupfinalen kan bli flyttet til sommeren

Yngve Hallén: Det vil gi en sportslig gevinst.

SOMMERFEST? Michael Barrantes (knestående) ble den store helten med to scoringer da Aalesund slo Brann 2-1 i cupfinalen 6. november i fjor. Fotballpresident Yngve Hallén åpner for at cupfinalen i framtiden i stedet kan bli spilt på sommeren. Foto: John T. Pedersen
SOMMERFEST? Michael Barrantes (knestående) ble den store helten med to scoringer da Aalesund slo Brann 2-1 i cupfinalen 6. november i fjor. Fotballpresident Yngve Hallén åpner for at cupfinalen i framtiden i stedet kan bli spilt på sommeren. Foto: John T. PedersenVis mer

(Dagbladet) I cupens 110-årige historie er finalen alltid blitt spilt på høsten. Fotballpresident Yngve Hallén åpner for at den i framtida blir en het sommerfest.

- Cupfinalen har alltid vært avslutningen på fotballsesongen, og vi skal ha respekt for tradisjoner. Samtidig må vi tøre å utfordre det eksisterende, og se om gevinsten kan være større enn hva man eventuelt mister, sier fotballpresident Yngve Hallén til Dagbladet.

Kvinnefotballen er i harnisk over at de ikke får spille sin cupfinale på Ullevaal stadion dagen før herrene inntar nasjonalarenaen. To kampdager på rad seint på året er potensielt døden for Ullevaal-gresset.

Unngår lang venting Hallén tror en flytting herrenes cupfinale fra høsten til sommeren vil være en løsning med flere positive utslag:

* Jentene får en egen cupfinalehelg på høsten, hvor all fokus er på dem. I dag havner kvinnefinalen uansett i skyggen av herrefinalen.

* Med to cupfinalehelger får fotballen to store fotballhelger i året.

* Med herrecupfinalen om sommeren vil cupmesteren nærmest gå rett inn i europacupspillet som NM-vinneren kvalifiserer seg for. Med dagens ordning går det gjerne åtte-ni måneder fra cupgullet til laget får delta i europacupen.

- Sportslig vil en cupfinale om sommeren gi stor gevinst. Da får man spille i europacupen med det laget som har kvalifisert seg, sier Yngve Hallén til Dagbladet.

«Spennende tanke» Idéen om å flytte cupfinalen til sommeren er foreløpig bare på tankestadiet. Hallén ønsker en diskusjon om temaet med klubbene over sommeren. Men fotballpresidenten hevder at stort sett alle han har diskutert saken med synes det er en spennende tanke.

- Det er selvsagt mange brikker som må på plass, og vi må se om det lar seg gjøre i forhold til terminlista. Men vi må iallfall diskutere om dette kan være en måte å få maks ut av produktet norsk fotball, sier Hallén.

- Konservativ industri Generalsekretær Kjetil Siem synes også det er en spennende tanke.

- Fotballen er en konservativ industri, og det er vanskelig å rokke ved en suksess som cupen er. Men vi er iallfall villig til å se på ting som kan løfte produktet. Kanskje kan en stor sommerfest like før ferien være vel så interessant som en kald høstdag i oktober/november etter en lang sesong, sier Kjetil Siem til Dagbladet.

GULLJUBEL Matchvinner Michael Barrentes (t.h) og Magnus Sylling Olsen jubler etter at cupgullet er i boks. Foto: John Terje Pedersen
GULLJUBEL Matchvinner Michael Barrentes (t.h) og Magnus Sylling Olsen jubler etter at cupgullet er i boks. Foto: John Terje Pedersen Vis mer