VIKTIG UTSTILLINGSVINDU: Verdenscup langrenn i fjor: Martin Johnsrud Sundby på vei opp ungdomsbakken. Rennene på Lillehammer hver sesongstart har blitt viktig for regionen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VIKTIG UTSTILLINGSVINDU: Verdenscup langrenn i fjor: Martin Johnsrud Sundby på vei opp ungdomsbakken. Rennene på Lillehammer hver sesongstart har blitt viktig for regionen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Cupfinale i desember:

Cupfinalen spilles midt i Lillehammers skifest: - Uheldig

Rekordsein fotballavslutning vekker oppsikt.

(Dagbladet): I går ble det kjent at Norges Fotballforbund strekker sesongen 2017 for å bedre tilpasse seg norske lags eventuelle deltakelse i de europeiske turneringene.

Det medfører blant annet at cupfinalen skal spilles 3. desember - midt i verdenscuphelga i nordiske grener på Lillehammer. Det liker arrangøren dårlig.

Uheldig

- Vi har først og fremst fokus på det vi holder på med selv, men dette kunne med fordel vært koordinert bedre, sier leder i organisasjonskomiteen, Eiliv Furuli til Dagbladet, og legger til at han vet temaet også har vært oppe i Norges Skiforbund.

SMÅSKEPTISK: Lillehammers Eiliv Furuli.
Foto: Michael Eriksson / NTB scanpix
SMÅSKEPTISK: Lillehammers Eiliv Furuli. Foto: Michael Eriksson / NTB scanpix Vis mer

- Publikumsmessig har det neppe mye å si for oss, og vi vil arrangere like gode skirenn. Men verdenscuphelga på Lillehammer handler mye om å vise fram regionen for så mange som mulig, og da er TV-kabalen viktig, spalteplass er viktig, og kampen om oppmerksomhet. Da er dette litt uheldig, sier Furuli.

NRK har rettighetene til både fotballcupen og verdenscupen på ski også i 2017, og det blir altså opp til dem å løse den nevnte kabalen.

Skjeler ikke til andre grener

Eliteserien i fotball tar blant annet pause to helger i slutten av juli for å legge bedre til rette for de norske klubbene som skal delta i europeiske klubbturneringer.

Forbundsstyret åpner i tillegg for at klubber som skal ut i Europa og samtidig har landslagsspillere i sine rekker, kan få seriekampen som er lagt til helgen 17.-18. juni utsatt i tre dager til onsdag 21. juni. Bak beslutningen ligger det et ønske om å gi de spillerne som har høyest belastning et lengre avbrekk.

- Vi har fått på plass en terminliste med god flyt mellom de ulike konkurranser samt muligheten for ytterligere å prioritere deltakelse i UEFAs turneringer, sa Nils Fisketjønn, leder av konkurranseavdelingen i NFF om endringene av fotballsesongen i går.

Overfor VG la han til følgende om kollisjonen med verdenscupen på ski:

- Vi jobber for å ta vare på vårt prosjekt, og dermed skjeler vi lite til andre grener. Vi har hatt serieåpninger som har kollidert med Holmenkollen-helgen, og nå i vår konkurrerte vi med skiskyting-VM.

Lillehammer har etter vært blitt en rutinert arrangør av verdenscup i nordiske grener, og når sirkuset kommer på besøk i desember avholdes det elleve renn i langrenn, kombinert og hopp.

Eiliv Furili og co. håper på rundt 25 000 besøkende i løpet av helga.