Cupfinale i desember:

Cupfinalen spilles midt i Lillehammers skifest: - Uheldig

Rekordsein fotballavslutning vekker oppsikt.

VIKTIG UTSTILLINGSVINDU: Verdenscup langrenn i fjor: Martin Johnsrud Sundby på vei opp ungdomsbakken. Rennene på Lillehammer hver sesongstart har blitt viktig for regionen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
VIKTIG UTSTILLINGSVINDU: Verdenscup langrenn i fjor: Martin Johnsrud Sundby på vei opp ungdomsbakken. Rennene på Lillehammer hver sesongstart har blitt viktig for regionen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I går ble det kjent at Norges Fotballforbund strekker sesongen 2017 for å bedre tilpasse seg norske lags eventuelle deltakelse i de europeiske turneringene.

Det medfører blant annet at cupfinalen skal spilles 3. desember - midt i verdenscuphelga i nordiske grener på Lillehammer. Det liker arrangøren dårlig.

Uheldig

- Vi har først og fremst fokus på det vi holder på med selv, men dette kunne med fordel vært koordinert bedre, sier leder i organisasjonskomiteen, Eiliv Furuli til Dagbladet, og legger til at han vet temaet også har vært oppe i Norges Skiforbund.

- Publikumsmessig har det neppe mye å si for oss, og vi vil arrangere like gode skirenn. Men verdenscuphelga på Lillehammer handler mye om å vise fram regionen for så mange som mulig, og da er TV-kabalen viktig, spalteplass er viktig, og kampen om oppmerksomhet. Da er dette litt uheldig, sier Furuli.

NRK har rettighetene til både fotballcupen og verdenscupen på ski også i 2017, og det blir altså opp til dem å løse den nevnte kabalen.

Skjeler ikke til andre grener

Eliteserien i fotball tar blant annet pause to helger i slutten av juli for å legge bedre til rette for de norske klubbene som skal delta i europeiske klubbturneringer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer