CUPFINALEKLARE: Follo jubler etter 3-2 over Rosenborg i cupsemifinalen. Nå rykker klubben ned i 2. divisjon på grunn av svak økonomi. Foto: Scanpix
CUPFINALEKLARE: Follo jubler etter 3-2 over Rosenborg i cupsemifinalen. Nå rykker klubben ned i 2. divisjon på grunn av svak økonomi. Foto: ScanpixVis mer

Cupfinalist Follo mister lisensen

Tvinges ned i 2. divisjon på grunn av økonomien.

(Dagbladet): Follo skal ut i en thrillerkamp mot Moss lørdag, og kan berge plassen i Adeccoligaen med seier.

Men nå er det klart at årets store cupaskeladd, som slo ut Rosenborg i semifinalen og er klar for finale på Ullevaal, ikke får lisens fra NFF til videre spill i Adeccoligaen.

Dermed blir det nedrykk til 2. divisjon uansett.

I en pressemelding skriver Follo at NFF har informert dem om at klubben ikke vil få innvilget lisens for spill i Adeccoligaen i 2011-sesongen. Den negative egenkapitalen er så stor og uhåndterlig at klubben ikke vil kunne innfri kravene til en eventull handlingsplan i høst, skriver Østlandets Blads nettsider.

Klubben hadde 3,5 millioner i negativ egenkapital 30. juni i år, på det tidspunktet skulle den minst være i null.

- Det er med stor beklagelse at vi i dag har mottatt bekreftelse fra NFF om at vi ikke vil bli innvilget lisens. Vi har derfor sammen med NFF funnet det riktig å meddele dette i dag, i forkant av forbundets offentliggjøring av saken.

Ender Follo over streken, vil laget på 12. plass overleve og ikke rykke ned til 2. divisjon.