Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cuphelten ofret gullfesten for Hareide

Selv om FFK-gutta foreslo at Bjørkøy skulle melde forfall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GARDERMOEN (Dagbladet.no): Hvilket jubeldøgn for FFK-kaptein John Anders Bjørkøy.

I går ettermiddag løftet han Fredrikstads 11. kongepokal, den første på 22 år. Litt seinere ble han tatt ut på landslaget som møter Serbia onsdag kveld.

Det gjorde stilen på gallaen og på festen i plankebyen i natt litt mer dempet for 27-åringen. Det var ikke aktuelt å følge rådene til feststemte lagkamerater.

- Å gå glipp av gullfesten er et lite offer for meg. Gutta mente jeg burde melde forfall, flirer Bjørkøy etter at han har sjekket inn bagen på Gardermoen.

Den anvendelige spilleren drar til privatlandskampen som en erstatter for Norges skadde midstopper Brede Hangeland. Hvis han får sjansen i Beograd noterer han sin første A-landskamp.

Ble overrasket over uttaket

Fra før står 27-åringen med bare én U21-landslagskamp, og som fersking i troppen presenterte han seg selvsagt med begge fornavn da John Carew kom ruslende inn i avgangshallen.

- Dette er veldig, veldig moro. Jeg trodde ikke jeg skulle bli tatt ut av Hareide. Jeg trodde jeg var nærmere enn før, men jeg ble veldig overrasket i går.

LITE SØVN: I natt feiret John Anders Bjørkøy cupgullet sammen med titusener av elleville Fredrikstad-supportere. Grytidlig i morges måtte han stå opp for å slutte seg til landslagstroppen på Gardermoen. - Gutta mente jeg burde melde forfall, flirer FFK-kapteinen. Foto: SCANPIX
LITE SØVN: I natt feiret John Anders Bjørkøy cupgullet sammen med titusener av elleville Fredrikstad-supportere. Grytidlig i morges måtte han stå opp for å slutte seg til landslagstroppen på Gardermoen. - Gutta mente jeg burde melde forfall, flirer FFK-kapteinen. Foto: SCANPIX Vis mer

- Du har spilt både back og midtbane i FFK, hvor er du aktuell på landslaget?

- Det får Åge bestemme, men jeg synes jeg er best på midtbanen. Det er der jeg har spilt meg inn på landslaget, ikke på backen, sier Bjørkøy.

Vil vinne mer

Han forlot Fredrikstad litt før klokka 07 i morges. Og selv om han droppet den villeste delen av FFK-festen i natt så er han slett ikke uthvilt.

- Jeg har sovet litt i natt. Det er egentlig nok, hvis jeg får sovet en time på flyet til Serbia, sier FFK-kapteinen.

Med cupgullet i går har han innstillingen i klar for sin mulige debut med flagget på brystet.

- Bare å få være med her er utrolig moro. Da jeg våknet opp i morges tenkte jeg bare «nå vil jeg vinne mer».

Det kan bli vanskeligere mot Serbia enn mot Sandefjord.

image: Cuphelten ofret gullfesten for Hareide
<B>OPPLAGT:</B> John Anders Bjørkøy virket overraskende pigg da han sjekket inn på Gardermoen i dag tidlig.
Hele Norges coronakart