Sandefjord og Molde ute av cupen

Cupkrise for Molde. Solskjærs menn slått ut av Brattvåg: - Jeg er flau

I cupens andre runde fikk vi servert to cupbomber. 2.-divisjonslaget Skeid slo ut Sandefjord, mens Molde tapte mot Brattvåg.

UTE: Ole Gunnar Solskjærs Molde. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
UTE: Ole Gunnar Solskjærs Molde. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Skeid–Sandefjord 3-0 (1-0)
  • Brattvåg - Molde 0-0 (1-0 etter ekstraomganger)

(Dagbladet): Så var dette runden hvor cupbombene begynte å detonere. Tom Nordlies Skeid-mannskap gjorde en allerede håpløs seriestart svært vond for Sandefjord da de ydmyket dem 3-0.

En haug av mil vestover var det Brattvåg som ga Ole Gunnar Solskjærs Molde en advarsel om at cup er cup og ballen er rund.

Ekstraomganger

2.-divisjonslaget holdt blåtrøyene til 0-0 etter 90 minutter, og i den første ekstraomgangen sendte Daniel Stensøe Brattvåg i ledelse. Det var Daniel Stensøe som scoret målet etter en corner.

- Måååål!!! Daniel Stensøe! 105 min, skrev klubbens Twitter-konto. Akkurat så avbalansert og saklig man forventer at en (mest sannsynlig) supporterstyrt Twitter-konto skal være når man er 15 minutter unna en stor, stor cupbombe.

Solskjærs mannskap var i trøbbel, og greide aldri å svare.

Dermed ble det seier for Brattvåg.

-Jeg er veldig skuffet, nesten sjokkert. Det er fortjent, det er det verste av alt. Hadde det ikke vært for Andreas Linde, hadde vi sluppet inn flere, sier Solskjær til NRK etter kampen.

Han fortsetter:

- Jeg ser at Brattvåg er like gode som oss, de er kanskje bedre. Det sier meg hvor vi ligger i landskapet. Jeg er veldig flau, og jeg beklager til dem som har tatt turen. Vi stilte med alle vi hadde, og det skal være godt nok. Men det var det ikke, sier Solskjær til NRK.

Sandefjord ute

Det har vært en alt annen enn hyggelig start på sesongen for Sandefjord. Etter 5 poeng på 6 kamper fikk Magnus Powell, som tok over klubben før årets sesong, sparken.

SLO SANDEFJORD: Tom Nordlies Skeid.
Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
SLO SANDEFJORD: Tom Nordlies Skeid. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer

Mens klubben leiter etter den riktige etterfølgeren, er det Geir Ludvig Fevang som fungerer som vikartrener. Det har ikke gitt en umiddelbar effekt.

I helga tapte de 0-1 mot Brann, og i dag skulle de reise kjerringa borte mot 2.-divisjonslaget Skeid.

Hardt ut

Men Skeid-trener Tom Nordlie hadde ingen plan om å gi sin tidligere klubb noen gavepakker. Skeid gikk ut i hundre, anført av en brysk og høytskrikende Nordlie på sidelinja, og rystet eliteserielaget. Ayoub Aleesami sendte laget fra Oslos østkant opp i ledelsen etter 23 minutter, og Sandefjord sleit med å skape de store sjansene mot et hardtjobbende lag.

Til pause var sto det fortsatt 1-0. så er det spørsmålet som alltid dukker opp når Askeladden er ute og jager rundens cupbombe: Hvor lenge holder kreftene?

Rødt kort

Svaret var hele veien. Vondt ble til verre for Sandefjord da keeper Ingvar Jónsson fikk rødt kort etter 58 minutter.

Det skjedde da han felte en Skeid-spiller som hadde lurt seg bak Sandefjord-forsvaret.

I den samme perioden hadde Sandefjord tatt grep om kampen, så det røde kortet var nok viktig for Skeid-laget.

Sandefjord ble tvunget til å sende folk framover, og Skeid var farlige på kontringer. Etter 69 minutter var det Mustafa Hassan Ahmad som la på til 2-0, før Mesut Can scoret på straffespark og gjorde ydmykelsen komplett.

Sandefjord-spillerne virker resignerte, og greide aldri å svare.

- De sier det er en bombe, men for meg er det ikke en bombe. Når de sparer noen spillere, vi mangler tre spillere vi også, og kommer hit i kunstgressko og tror at det er greit, kan dette skje. Andredivisjon er bra nå, sier Tom Nordlie til NRK.

Flere eliteserielag i trøbbel

Sandefjord måtte si takk og farvel til cupdrømmen, men det var flere eliteserielag som sleit med å ta seg videre i cupens 2. runde.

Strømsgodset tok oppskriftsmessig ledelsen borte mot Valdres, men måtte se at laget fra Fagernes utliknet med 20 minutter igjen. Godset måtte på med turboen, og da Amahl Pellegrino la på til 1-2 var kampen over. Bassel Jradi fastsatte sluttresultatet til 1-3.

Molde røyk ut etter ekstraomganger mot Brattvåg, mens et Tromsø-mål etter 118 minutter sikret at laget slo lillebror Senja.

VIF og Ranheim tok seg videre tirsdag på bekostning av Grorud og Orkla. Lillestrøm og Stabæk spiller sine kamper torsdag. LSK møter Lørenskog, mens Stabæk møter Moss, skriver NTB.

RESULTATER

Cupens 2. runde:

Arendal – Start 0-3, Bergsøy – Kristiansund 0-6, Fredrikstad – Odd 1-3, Harstad – Bodø/Glimt 2-5, Lysekloster – Haugesund 1-2, Skeid – Sandefjord 3-0, Sotra – Brann 0-4, Steinkjer – Rosenborg 0-5, Valdres – Strømsgodset 1-3, Ørn Horten – Sarpsborg 0-6.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer