Cupmester i unnskyldninger

Manchester United røk ut rekordtidlig i FA-cupen i går. Men bortforklaringene etter tapet holder cupmesterklasse. Les siste nytt fra engelsk fotball.

Med Paulo Di Canios scoring et kvarter før slutt på Old Trafford, suste Manchester United ut av 4. runde for første gang siden 1987.

Som vanlig pakker manager sir Alex Ferguson sine egne spillere inn i bomull. Det var nemlig andre forhold som må ta hovedskylda for at United tapte i går.

Her er skottens egne synspunkter på tapet:

 • Dommer 1: - Vi skulle hatt straffe i første omgang. Klar hands. Får du ikke de, vet du at det blir tøft.
 • Dommer 2: - Han la til fire minutter, men jeg syntes det burde vært mye mer. Dommerne tar ikke tida, de bare gjetter.
 • Dommer 3: - Herregud, for hvert utspark brukte West Ham ett minutt. Hvorfor er det ingen som tar tida på sidelinja?
 • Banen: - Det er helt utrolig at Manchester United lar rugbyligaen spille matcher her. Vi er verdens største klubb og vi lar folk spille rugby på graset vårt hver jævla november. Den blir ødelagt. Du skulle tro vi lærer en jævla lekse. Absolutt en skandale!

  Men en ting aksepterte Ferguson i går. West Hams seiersmål var ikke offside. Og United-spillerne må tåle litt sjelden kritikk.

  - De burde ikke spilt for offside under press. De burde ha falt av. Fabien (Barthez) var helt aleine.

  Seaman er historie?


  David Seaman er ikke lenger sikker som Englands sisteskanse. Det kan tolkes ut fra Sven-Göran Erikssons uttalelser om keeperplassen på landslaget. - Vi kan finne to-tre målvakter. Keepere er ikke problemet, sier Eriksson som i stedet valgte å snakke pent om Teddy Sheringham (United) og Joe Cole (West Ham). Om Cole: - Han er et av de største talentene jeg har sett i landet. Om Sheringham: - Jeg kjenner ham, og har visst om ham lenge. Han er en smart spiller.

  Toppklubber slåss om Eggen-kamerat


  Dan Eggens lagkamerat i Alaves, Javi Moreno, er ønsket i både Aston Villa, Derby og West Ham. 26-åringen er toppscorer i spansk toppserie og har en klausul som gjør at han kan selges dersom noen byr 80 millioner kroner for ham. I går satt Villa-manager John Gregory på tribunen da Alaves møtte Las Palmas. Gregory vil sette Moreno i spann med sin nye kolombianske spiss Juan Angel.

  Leeds-spillere i retten


  I dag starter saken mot Jonathan Woodgate, Lee Bowyer og Tony Hackworth. De tre Leeds-spillerne er tiltalt for overfall og grov legemsfornærmelse mot en asiatisk student i januar ifjor. De tre hevder uskyld foran rettssaken som varer i seks uker. De kommer til å spille som vanlig i mellomtida.

  Coventry vil utestenge fans for livstid


  Coventry-fansen gikk amok etter at Manchester City slo klubben ut av FA-cupen på overtid lørdag. 50 fans gikk til angrep på hjemmepublikum og skapte kaos utenfor Maine Road. Nå vil Coventrys styreformann Bryan Richardson bruke harde midler mot pøblene. - Alle som blir identifisert som trøbbelmakere skal bli utestengt for livstid fra vår bane. Vi gjør alt vi kan for å hjelpe politiet i etterforskningen. Denne type oppførsel har ingen plass i fotballen, sier styreformannen.

UTSLÅTT: United og Teddy Sheringham tuslet skuffet av banen på Old Trafford i går. Manager Alex Ferguson skyldte blant annet på dommer Paul Durkin.