Cupmester uten lisens

Asker risikerer nedrykk.

(Dagbladet.no:) Toppserieklubben Asker har i lang tid slitt med økonomien, og nå kan problemene virkelig få alvorlige konsekvenser.

Fra og med neste sesong må toppklubbene ha lisens for Toppserien. Det innebærer at alle klubbene må innfri krav til økonomi, sportslige forhold, organisatoriske og administrative forhold, lov og reglement, og infrastruktur i form av stadionfasiliteter.

De nyopprykkede klubbene Amazon Grimstad og Arna/Bjørnar får automatisk lisens. Av de andre åtte klubbene er det bare Team Strømmen som har fått innvilget lisens.

Seks klubber, Fløya, Kolbotn, Klepp, Røa, Sandviken og Trondheims/Ørn, ble ikke tildelt klubblisens for 2006 på grunn av mangler innen områdene infrastruktur og administrasjon og organisasjon, opplyser NFF.

Dette får derimot ingen konsekvenser for deltakelsen i Toppserien.

«Asker Fotball Kvinner har i tillegg til mangler innen kapitlene ovenfor, heller ikke klart å innfri viktige krav i økonomikapittelet. Kravene til klubbøkonomi er så grunnleggende i klubblisensen, at klubblisensnemnda ikke har tildelt Asker klubblisens for 2006,» heter det i en pressemleding fra forbundet.

Avgørelsen kan ankes til NFFs klagenemnd for klubblisens innen 14 dager.

I verste fall betyr dette at Asker ikke får spille i Toppserien neste sesong.

CUPMESTERE: Asker slo Team Strømmen i cupfinalen på Ullevaal. Foto: SCANPIX
CUPMESTERE: Asker slo Team Strømmen i cupfinalen på Ullevaal. Foto: SCANPIX Vis mer