Cupresepten berget poeng for FFK

Kvisvik-corner ga utlikning.

(Dagbladet.no): Sandefjord - Fredrikstad 2-2 (1-0).

Sandefjord hadde ledelsen for andre gang i kampen, og så tydelig muligheten til seier, etter fem strake tap. Da lagene møttes i cupfinalen 12. november i fjor var det Raymond Kvisviks dødballfot som avgjorde. Og igjen var det et hjørnespark fra Kvisvik som avgjorde for østfoldingene.

Endelig uttelling

Fredrikstad hadde spilt seg til utallige cornere i løpet av kampens første time, men gang på gang raget hjemmelaget - med Birger Madsen og Fredrik Kjølner i spissen - høyest. Men da 20 minutter gjensto sviktet markeringa.

Kvisvik slo presist inn i feltet, og i midten ventet Fredrikstads nye stjerneskudd Gardar Jóhansson. Islendingen raget høyest i lufta, og headet ballen utagbart i Espen Bugge Pettersens høyre vinkel.

– Jo da, det går bra. Jeg føler at formen blir stadig bedre, selv om jeg burde hatt en scoring til i dag, oppsummerte Kvisvik til NTB etter kampen.

– Vi kunne ha vunnet denne kampen, men skal være fornøyd med at vi kom tilbake to ganger.

Scoringa var Jóhanssons tredje seriemål på de fire siste kampene, men kampen kunne fort fått en helt annen historie.

PRESIS: Raymond Kvisviks nøyaktige venstrebein betalte seg nok en gang for Fredrikstad. Foto: Stian Solum Lysberg/Scanpix
PRESIS: Raymond Kvisviks nøyaktige venstrebein betalte seg nok en gang for Fredrikstad. Foto: Stian Solum Lysberg/Scanpix Vis mer

Suveren Tegström

Andreas Tegström har bare nettet en én gang i år, og svensken hadde heller ingen stor åpning på kampen. Men etterhvert våknet han, og da kom også målene for hjemmelaget. 20 minutter var spilt da fjorårets Sandefjord-toppscorer virkelig viste seg fram.

28-åringen plukket opp andreballen etter et mislykket gjennombruddsforsøk mot Adriano Munoz, og la ut til en fremadstormende Samuel Isaksen på høyrekanten. Isaksen la inn på direkten, og i feltet ventet Munoz, som fikk en enkel oppgave med å trille inn kampens første scoring forbi Rami Shaaban.

Fredrikstad kom tilbake etter en scoring av Raymond Kvisvik tidlig i andre omgang. Gjestene tok mer og mer over etter scoringa, og Sandefjord virket slitne. Men istedenfor 1-2 klarte de å kjempe seg tilbake. Og igjen sto Tegström i begivenhetenes sentrum.

Spissen mottok ballen i feltet, og viste imponerende styrke da han skjermet unna både Gerrbrand og Piiroja i borteforsvaret. Tegström vendte opp, og spilte til Adriano Munoz, som fikk en enkel oppgave med å trille inn sin andre scoring i lengste hjørne.

I tillegg til ved scoringene viste Tegström ved flere anledninger fram en meget følsom pasnigsfot, men forsøkene fra Arkivuo, Knarvik, Madsen og Isaksen endte alle utenfor, eller i klypene på Shaaban.

– At samspillet deres lykkes er selvfølgelig bra, syntes Sandefjord-trener Tor Thodesen.

Samtidig var Thodesen selvfølgelig skuffet over at seieren glapp.

– Jeg kan ikke tvinge folk til å vinne dueller. Vi plukket opp Gardar Jóhansson på møtet på forhånd, men klarte ikke å stoppe ham da det ble 2-2.

Enige trenere  

Gardar Jóhansson kunne blitt matchvinner på overtid da han ble spilt gjennom av Kvisvik. Men Bugge Pettersen var tidlig ute og reddet forsøket fra den nye FFK-yndlingen.

Dermed delte laget poengene i Sandefjord. Det innebærer at lagene - ihvertfall foreløpig - ligger på de samme plassene som før oppgjøret.

– Jeg skulle gjerne hatt alle tre poengene i dag, men må innrømme at Fredrikstad kom såpass sterkt etter pause at uavgjort var helt greit, oppsummerte Tor Thodesen.

– Det var en del slitne bein i dag, og hadde vi hatt det lille ekstra føler jeg at vi kunne avgjort. Men så lenger vi ligger under to ganger er jeg fornøyd med ett poeng, var konklusjonen til FFK-trener Anders Grönhagen.

NB! Etter protester mot dommer Per Ivar Staberg pådro Raymond Kvisvik seg sitt tredje gule kort for sesongen. Dermed må han stå over når Fredrikstad møter Strømsgodset i Drammen søndag kveld.